Mevzu ölümden ziyade bizim milletimizin tepkisi, sosyal medyada gördügüm 3-5 insanlık dışı yorumu paylaşmak istiyorum ;
|
Alıntı: |
*#BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın oğlu intihar mı etmiş, gebertmişler mi ne öyle bi şey olmuş...Yüce Allah hepsine bu acıyı yaşatsın...
*BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın oğlu intihar etmiş. Evlat acısını anlamıştır artık... İlahi adalet...
*BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın oğlu intihar etmiş.. İlahi adalet bu olsa gerek. Darısı babasının başına...
|
Günahım kadar sevmem Sakık'ı ama hiç bir zaman ve hiç bir durumda bir insanın böyle bir şekilde can vermesine sevinmem, inandıgım degerler buna izin vermez, inandıgım din, inandıgım ahlaki degerler ve ailemin bana ögrettikleri buna müsade etmez. Düşman olabilir, nefret edebilirsiniz ama bu bir evlattır, herkes evladını canından cok sever insanın canı gider, üzülür, kendinden geçer, gözü bir şey görmez. Hem neyin adaleti bu ? Kim saglıyor bu adaleti ? Bir insanın ölümüne sevinecek kadar insanlıktan cıktık mı ? İslam dini bize bunumu emrediyor ? Öyle bir peygamberimiz var ki düşmanının durumuna üzülüp dua eden bir peygamber ve şu ümmete bak yazık cidden yazık, üzülmeye, aglama ama sevinmede, tepkisiz kal kimse senden ilahi adaleti saglamanı istemiyor ki. Şahsen insanların bu kadar insanlıktan cıkmasına üzülüyorum, yazık, düşmanımız köpekce ve ahlaksızca davranıyor diye bizdemi ahlaksız olalım ? Onlar cocuk öldürüyor diye bizde cocuk öldürüp onun ölümüne sevinelim ? Van depremi oldugunda sevinenler olmuştu onlara'da bu durumda ilahi adalet yorumları yapanlarada yazıklar olsun, insanlıktan cıkmış pis mahlukatlar. Allah cümlesine akıl fikir versin çünkü bu davranışlar akılsızca davranışlar, fanatik ve faşistce yorumlar bunlar, bu davranışlar ne Türklükle ne de Müslümanlıkla bagdaşmayan davranışlar. Kaldı ki bu intihar eden cocugu kimse dogru dürüst tanımıyor insanları tanımadan görmeden duymadan bilemezsin neye inanıyor anlayamazsın, babası terörist diye bu damı terörist olacak ?
|
Alıntı: |
Cenaze geçerken Efendimiz ayağa kalktı. "Yahudi kadınının cenazesi" dedik. "O" "Şüphesiz ölüm korkunç bir şey. Cenaze görünce kalkın" dedi.
|