|
saywhat Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
birkaç sorun var gibi görünüyor. sadece tek bir sorun değil yukardaki postta gördüğüm. öncelikle tcl paketini makinaya apt-get kullanarak mı kurdunuz çünkü sanki eggdrop kurulumda tcl library tam tanımlayamamış gibi botu ilk kurarken ./configure komutu uygulandığında config.h dosyası içine işler normalde makinada kurulu olarak görebildiği tcl paketini HAVE_TCL_FREE yada HAVE_TCL_THREAD yazan satırlarda olmalı....
botu başlatırken ./eggdrop -m botum.conf gibi mi başlatıyorsunuz ? yoksa sadece -m olmadan ./eggdrop botum.conf olarak mı? çünkü bot kullanıcı "user" dosyasını oluşturamıyorum diyor oluşturmak için ./eggdrop -m botum.conf şeklinde başlatın diyor ve kapıyor kendini... ayrıca hemen üst satırında da bir tuhaflık var ki oda scripts/log/ yolunda koruma.chan adında bir kanal dosyası arıyor ve bulamadım diye hata veriyor. kullandığınız yüklemeye çalıştığınız scriptler neler ? burda sadec chanlimit ve Google görünüyor bu yolda kanal dosyası aramasına neden olacak başka bir script mi yüklemeye çalışıyorsunuzda böyle alışılmadık bir yerde kanal dosyası aramaya kalkıyor bot ?
ayrıca neden bu yıl içinde nisan 2012'de çıkmış yeni versionu değilde ta 2008 yada 2009 başlarında çıkmış yamalı-patchli bir eggdrop versionunu kurdunuz ki ?
kendi makinanız ise bence sil baştan tcl paketini (kendiniz indirip derleyerek) + yeni-temiz ve en son model eggdrop indirip derleyerek kurulumu tamamlasanız çok daha sorunsuz olurdu çünkü yukardaki mesajlar hiçde hayra elamet değil...
|
merhaba, -m olarakta başlatıyorum fakat aynı problemi teşkil ediyor tcl leri güncellemeye çalıştım fakat güncel TCL leri nereden bulacagımı bir türlü bulamadım
--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 02:22 -->-> Daha önceki mesaj 02:21 --
ilk o şekilde yaptım zaten problem başlatmadan değil sanırım başka bir problem var conf ve başlatmada herhangi bir bilgisizliğim söz konusu değil sunucusal bir yapılandırma gerekiyor diye düşünüyorum bu nedenle yardım istiyorum