Baharatlı Hamsi Tava Tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Baharatlı Hamsi Tava Tarifi
Malzemeler:
- Yarım Kg Hamsi
- 2 Çay kaşığı Kırmızı Toz Biber
- 1 Tatlı kaşığı Köri
- 2 Çorba Kaşığı Mısır Unu
- 1 Tatlı kaşığı Toz Zencefil
- 2 Tatlı kaşığı Toz Zerdeçal
- 200 Gr Un
- Kararında Tuz
-Kızartmak İçin - Kararında Fındık Yağı
Hazırlanışı:
Un, mısır unu, tuz ve diğer baharatları bir kâseye koyup karıştıralım. Yıkayıp süzdüğümüz balıkların suyunu kâğıt havlu ile alalım. Balıkları baharatlı una bulayalım. Fındık yağını kızartma tenceremize koyup kızdıralım. Balıkları kızartıp, kâğıt havlu koyduğumuz bir tabağa koyup fazla yağını alalım. Servis tabağına aldığımız balıkların üzerine iri tuz serpip, limon dilimleri ve tere yapraklarıyla süsleyip servise sunabilrsiniz.
Alıntı |