Fırında Hamsi Dolması Tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Fırında Hamsi Dolması Tarifi Malzemeler: - 100 Gr Ceviz Çekilmiş
- 7 Adet Defne Yaprağı
- 100 Gr Galeta Unu
- 600 Gr Hamsi
- 1 Adet Limonun Suyu
- 1 Tutam Maydanoz
- 1 Kahve Fincanı Su
- 1 Tatlı kaşığı Toz Şeker
- 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
- Kararında Tuz
Hazırlanışı:
Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzün ve kağıt havlu üzerine alın. Maydanozu temizleyip kıyın. Maydanoz, ceviz, galeta unu ve 1 tutam tuzu bir kasede karıştırın. 8 hamsiyi küçük küçük doğrayıp cevizli karışıma ilave edin ve karıştırın. Hamsileri ikiye açıp içlerini cevizli karışımla doldurun ve kapatın. Fırın kalıbına, hamsilerin açık kısımları üste gelecek şekilde yan yana dizerek sıkıca yerleştirin.
Balıkların aralarına defneyapraklarını dik olarak yerleştirip üzerine zeytinyağı gezdirin. Toz şekeri limon suyunda eritip balıkların üzerine gezdirin. Su ilave edip 1 tutam tuz serpin. Üzerini alüminyum folyo ile kaplayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Folyoyu çıkarıp 5 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Alıntı |