Cevap: Kanala 4. +h girdiğinde ben deop olmak istiyorum
Kullanıcının alabileceği +hoaqv prefixlerinden herhangi birini alsa bile bir kullanıcı, diğer tüm prefixleri görür $nick() tanımı. O yüzden kodun çalışmasında herhangi bir sorun olmaz.
Yeni istediğin şeye gelince,
Kanalda +ha veya herhangi bir prefix/mode-a ait birisinin kalıp kalmadığını öğrenmek için bir çok ayrı yol kullanman gerekir. Çünkü kullanıcı sunucudan direk çıkabilir, kanaldan ban yiyebilir vs.
Bu nedenle bunun için en iyisi yine help event-inde bir /timer açarak belirli sürelerle kontrol ettirmek olacaktır.
on *:help:#kanalın: {
if ($nick(#,0,%) = 4) mode # -h $me
if (!$timer(_help_)) .timer_help_ -ho 0 900 if $!nick(#,0,%) = 3 $({,) mode # +h $me $(},)
}
Bu arada diğer kodu kendi mIRC-ine entegre ettiğini varsayarak olay başında ben değilsem işlevini gören(!) prefixini kaldırdım. Not: #kanalın kısmını kendi kanalınla değiştir. Not2: Kanaldaki halfop sayısı 4-e çıkınca, 3-e indirmek ve yine tekrar 3-e inince 4-e çıkarmak da gayet mantıksız bir işlem. Sayılar üzerinde oynama yaparsan iyi olur. Resmen kısır döngü gibi birşey oluyor bu durumda. Komik bir durum yani. |