Hurmalı Şekerpare Tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Hurmalı Şekerpare Tarifi Malzemeler :
250 Gr. Tereyağı
2 Yumurta
1 Su B. Pudra Şekeri
1 Çay B. İrmik
1 Çay B. Toz Fındık
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
Ustasından Un Ölçüsü
Üzeri İçin:
Yumurta Sarısı
Hurma
Şerbeti İçin:
4,5 Su B. Su
4,5 Su B. Toz Şeker
Yarım Limon
Hazırlanışı:
Tereyağı ve yumurtayı geniş bir kabın içinde karıştırıyoruz. Pudra şekeri, irmik, toz fındık, vanilya, kabartma tozu ve 13 çorba kaşığı un döküp yoğuruyoruz. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlıyoruz.
Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Hurmaların çekirdeklerini çıkartıp şekerparelerin ortalarına hurma yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Şerbeti için, su, şeker ve limonu 8-9 dakika pişirip ılımaya bırakıyoruz.
Tatlımız fırından çıkıp biraz ılıdıktan sonra ılık şerbeti döküyoruz. Şerbetini çekmesi için dinlendirip servis ediyoruz.
Afiyet olsun. Alıntı |