Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Temmuz 2012, 12:28   #6
Çevrimdışı
Hesna
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ramazan Menüsü





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Ayran çorbası

Malzemeler

1 Su bardağı dolusu aşurelik buğday
Yarım su bardağı nohut
1.5 Kilo yoğurt
Kuru nane, tuz, pulbiber
2 Su bardağı su

Hazırlanışı

Buğday ve nohutu akşamdan ıslatın. Sabah sularını değiştirin ve yeni su ile ayrı ayrı haşlayın. Pişince sularını süzüp, soğumaya bırakın. Yoğurdu çırpma teli ile çırpın. Haşlanmış nohut, buğday, su, tuz ve naneyi de karıştırıp hepsini büyük bir kaseye alın. Üzerini pulbiber ile süsleyip, soğuk olarak servis yapın.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Zeytinyağlı dolma

Malzemeler

500 gr. pirinç,
Yarım veya 1 kg. soğan,
3 kaşık çam fıstığı,
3 kaşık kuş üzümü,
1 kaşık şeker,
1 demet maydanoz,
2,5 bardak zeytinyağı,
1 demet dereotu,
2 limon,
Tuz,
karabiber,
Bahar ve tarçın.



Yapılışı

Soğanları soyup yemek soğanı şeklinde (kare doğ¬rama) doğrayıp, orta büyüklükte bir tencereye ko¬yunuz. Fıstığı yıkayıp soğana ilâve ediniz. Yağımda koyup hepsini ateş üzerinde bir kevgir¬le karıştırarak fıstıklar hafif pembeleşinceye ka¬dar kavurunuz. Pirinci ayıklayıp yıkayıp 20 dakika kadar el daya¬nabilecek kadar sıcak suda ıslatınız. Fıstıklar hafif pembeleşince, suyunu süzüp pirinci ilâve ediniz. Kevgirle karıştırarak, pirinçler şeffaflaşıncaya ka¬dar kavurunuz. Üzerine çıkacak kadar su koyup, yıkanmış üzümü, tuzu ve şekeri koyunuz. Kapağını kapatıp suyunu çekinceye kadar orta ha¬raretli ateşte pişiriniz. Ateşten alınca baharatlarını, maydanoz, nane, de-reotunu kıyarak koyunuz. Limon suyunu da koyup hepsini birden karıştırı¬nız. Sonra istediğiniz malzemenin içine koyup doldu¬runuz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Patlıcanlı- kıymalı börek


Malzemeler

500 gram kıyma
yarım su bardağı su
1 su bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı yoğurt
1 şişe soda
2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
2 kilogram patlıcan
1 adet yumurta sarısı
yarım su bardağı susam
tuz karbiber,
dilerseniz çörekotu

Hazırlanışı

Kıymayı yarım su bardağı suyla pişirin. Suyunu süzün. Geniş bir kapta zeytinyağı, yoğurt, soda ve kıymayı haşladığınız su ve kaşar peyniri rendesini karıştırın. Elinizle yoğurarak hamur kıvamına getirin. 1 saat dinlendirin. Patlıcanları közleyin. Soyup, ezerek püre haline getirin. Kıymayla karıştırın. Tuz ve karabiberi ilave edin. Hamurdan yumruk büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle açın. Ortasınahazırladığınhız harçtan koyup kenarlarını kapatın. Hamur bitene kadar buişlemi tekrarlayın. Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp susam, dilerseniz çörekotu serpin. 200 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Tas kebabı- pilav ve mevsim salata

Malzemeler

600 gr Kuzu kuşbaşı
30 gr margarin
100 gr Soğan
1 Çorba kaşığı Domates salçası
1 tatlı kaşığı Tuz
Baharat torbası
1.5 bardak Su

Hazırlanışı

Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, kuşbaşı doğrayın.

Yağı, orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin.

Ateşi açın. Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin. Soğanı tenceredeki etlere ilave edin. Yine ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha pişirin.

Salçayı katın. Ara sıra karıştırmaya devam ederek, birkaç dakika da salçayı kavurun. Tuzunu serpin. Baharat torbasını ilave edin. Ateşi kısın. Tencerenin üzerine bir tas kapayın, 1 bardak sıcak suyu, tasın kenarından dökün. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Kebabı, ağır ateşte 8-10 dakika pişirin.

Tenceredeki malzeme suyunu çekince, kalan 1 1/2 bardak sıcak suyu koyup, yine ağır ateşte, yaklaşık 20 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin. Gerekirse pişirme süresini uzatın.

Bu arada kebab suyunu çekecek olursa, bir miktar sıcak su ilave edebilirsiniz. Kebabın, tencereyi ateşten aldığınızda, yaklaşık 1 bardak salçası olmalıdır.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Rokoko

Malzemeler

3 çay bardağı süt
2 poşet krem şanti
4 paket ülker kakaolu piknik bisküvi
1 avuç damla çikolata
1 avuç iri parçalanmış ceviz
Üzerinin Sosu İçin:
200 ml krema
150 gr.bitter çikolata
Yapılışı
Önce kremşanti ile süt çırpılır.İçerisine tüm malzemeler eklenir. Tüm malzemenin hepsini iyice karıştırıyoruz isterseniz tepsiye döşeyin isterseniz şekilli bir kalıba döşeyebilirsiniz.
Üzerine de çikolata sosunu dökünüz.. Buzdolabında pastayı buzdolabında soğutarak servis yapın.
Çikolata sosu için
Bir kutu 200 ml sıvı kremayı tencereye alın ve içine 150 gr. paket bitter çikolata koyun ateşe koyun çikolata eriyince karıştırarak aygazı kapatın arada karıştırarak yarım saat soğutun soğudukça kıvamı koyulaşacaktır tepsiye döşediyseniz sosu üzerine dökün.Kalıba döşediyseniz kalıptan çıkarınca üzerine çikolata sosunu dökün.


alıntı

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver