Kiremitte Kaşarlı Levrek Tarifi
Kiremitte Kaşarlı Levrek Tarifi Balık sezonun en canlı olduğu bu ay, Karadeniz’e göç eden balıkların Marmara’ya geri dönmesiyle taze ve sağlıklı bir öğün geçireceksiniz. İşte damaklara layık harika bir balık tarifi. Kiremitte levrek tarifi. Şimdiden afiyet olsun. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler : 2 adet orta boy levrek 5 adet domates 6 adet sivribiber 1 baş sarımsak 250 gr. haşlanmış mantar 1 çay bardağı zeytinyağı 2 çorba kaşığı salça 2 bardak su 3 çay kaşığı kekik 2 çay kaşığı karabiber 100 gr. kaşar rendesi Yapılışı : Balıkları fileto olacak şekilde temizleyip ayıklayalım. Filetoları 3 parçaya bölelim. Zeytinyağını tavaya alalım ve ince doğradığımız sivribiberler ile mantarları yada kızartalım. Küp küp doğranmış domatesleri ilave edelim. İyice karıştıralım. Tuzunu ve baharatlarını ilave edelim. sarımsakları dövelim ve salçayla birlikte karışıma ekleyelim. Suyunu da ilave ederek su kaynıyana kadar pişirelim. Bu malzemeyi tencereye yerleştirdiğimiz balıkların üzerine bu karışımı dökelim ve kısık ateşte 5 dakika kadar pişirelim. Daha son rasında kremite veya yayvan güveç kabına alalım. Üzerine kaşar rendesi serpelim ve fırına verelim. Kaşar kızarınca çıkartıp sıcak servis yapalım. Kaynak: Alıntılar [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |