Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Ramazan Menüsü - Tarifli Ramazan İftar Menüleri
Ramazan 7. Günün Menüsü Sarımsaklı çorba, çorba tarifi: Çorbayı pek çoğumuz severiz. Genelde ana yemek öncesi mide açıcı diye kullanılır ancak ana yemek olarak kullananlar da var. Şimdiye dek çok çorba çeşidi tatmışsınızdır ancak un çorbasını ilk defa deneyecek olabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. - 1 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 4 çorba kaşığı un
- 1 iri diş sarımsak
- Karabiber
- Tuz ve tavuk bulyon
- Yeteri kadar su
Üzeri için: - 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Toz kırmızı biber ve kuru nane
- İsteğe bağlı olarak da sirke
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Tavuk bulyonu 1 bardak sıcak suda eritelim. Tencereye yağı alıp eritelim ve unu ilave edip kavuralım. Üzerine tavuk suyunu ve yeterince suyu ekleyip hızlıca karıştıralım. Topaklanmaması için.( Blendırdan geçirebilirsiniz topaklanma olursa da) Kaynamaya başlayınca karabiber ve tuzunu ekleyip (bulyonun içindeki tuzu da hesaba katarak kontrollü olarak tuz ekleyelim) karıştırmaya devam edelim. İyice kaynayan çorbamıza ezdiğimiz sarımsağı da ekleyip şöyle bir karıştırıp ocağın altını kapatalım. Üzerine tavada erittiğimiz tereyağının içine toz kırmızı biberi ekleyip biraz ısıtalım. Servis kasesine çorbayı aldıktan sonra üzerine sosdan gezdirelim. Nane ile süsleyelim. Bizim tavsiyemiz sirke de ilave etmeniz. Çok yakışıyor, işkembe çorbası ayarında bir çorbaya dönüşüyor. Afiyet Olsun…
__________________ İç Pilav Tarifi: İç Pilav oktay usta, iç pilav resimli tarif.. Hem kendi, hem de eklendiği tüm yemeklere lezzet veren: İç Pilav. Uğraşınıza değecek ve sofralarınızın unutulmaz tadı olacak bu lezzet için gerekli malzemeler hazır mı? Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler : 2 bardak pirinç 3 bardak su veya et suyu 7 çorba kaşığı margarin 1 adet orta boy soğan 1/2 çorba kaşığı toz şeker 1/4 kuzu ciğeri yada 2 koyun böbreği 1 çorba kaşığı şam fıstığı 2 çorba kaşığı kuş üzümü 1 demet dereotu Tarçın Yenibahar Karabiber Tuz Hazırlanışı : Pilav’ın tarifi Ciğerimizi tavla zarının iki katı büyüklüğünde doğrayalım. Pirincimizi sıcak suya ıslatalım.Soğanı yemeklik küp doğrayalım. Zeytinyağının yarısını pilav tencerenize alın,dolma fıstığını yağınızı yakmadan pembeleşinceye kadar kavurun,soğanları ekleyerek kavurmaya devam edin. Rengi dönmeye yakın ciğerlerinizi ekleyin. Tüm malzememizi üç-dört dk orta hararetteki ateşte kavuralım. Yıkayıp süzdüğümüz pirinci ekleyelim. Kavurmaya devam ettiğimiz pirince dolma baharı, karabiber ve tarçını ekleyelim. Kavurma işlemimiz bitince kuş üzümünü ekleyin.
Sıcak suyumuzu eklediğimizde kalan zeytinyağı ve tuzu da en son ekleyerek pilavımızı önce harlı ardından kısık ateşe alalım. _________________________ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] MALZEMELER: 3 su bardağı un ½ paket margarin 1 adet yumurta 1 su bardağı koyu ayran 1 tatlı kaşığı çörek otu 1 tatlı kaşığı kabartma tozu tuz Enfes tada sahip olan çöreğin tarifi; Ayranlı Çörek tarifi Margarini tavada eritinve ılınmasını bekleyin. Yumurtanın sarısını ayrı bir tabağa aldıktan sonra akını derince bir kabe koyun. Üzerine ayran ve margarini katıp karıştırın. Kabartma tozunu, unu ve tuzu da ilave edin ve pütürüksüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Maydanozu ve dereotunu temizleyip ince ince kıyın. Beyaz peyniri ufalayın ardından ince ince kıyılmış olan maydanoz ve dereotu ile karıştırın. Hamurdan iki ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve hamuru eliniz de açıp içine peynirharcından koyun. İkiye katlayıp tekrar top yapın. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Fırın tepsisini yağlayıdıktan sonra hazırladığınız poğaçaları aralıklı olarak dizin. Üzerlerine önceden ayırdığınız yumurta sarısını sürüp, çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 25-28 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun…
______________________ Üç renk tatlısı renkli tatlı tarifleri Çikolata ve vanilya bir araya geldi, ortalık vişneyle hareketlendi! Bugün sizler için hafif bir yaz lezzeti hazırladık. Ramazan ayında iftardan sonra sevdiklerinizle doya doya yiyebileceğiniz bu tatlıya hayran kalacaksınız.. Haydi tatlı krizi kapıyı çalmadan malzemeleri hazırlayın! Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 1 paket kakaolu toz puding (varsa çikolatalı ve vişne parçalı) 2 paket vanilyalı toz puding 3 su bardağı vişne suyu 1 litre süt 2 paket (yaklaşık 40 adet) pötibör bisküvi Üzeri için Hindistan cevizi[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Antep fıstığı Tatlının tarifi Kakaolu pudingi yarım litre süt ile pişirin. Dikdörtgen borcamı sudan geçirin. Pudingi borcama yayın. Tencerenizi sudan geçirip bir paket vanilyalı pudingi vişne suyu ile pişirin. Pötibör bisküvileri borcamdaki kakaolu pudingin üzerine dizin. Bisküvilerin üzerine de vişneli pudingi yayın. Aynı tencerede bu defa kalan vanilyalı pudingi yarım litre süt ile pişirin. Tekrar bisküvi dizip pudingi yayın. Dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın. Kaynak: Alıntılar [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ramazan 8. Günün Menüsü Terbiyeli Kefal Çorbası Mart ve nisan ayında bolca tüketebileceğimiz kefalden sıcacık bir çorba yaptık. İçerisine hem sağlık, hem de keyif kattık. Ana yemek kadar değerli bu çorba, sofralarınıza tat getirecek. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. 1 kg kefal 18 su bardağı su 2 orta boy soğan 500 gr havuç (kabuksuz) Yarım demet maydanozun sapı Yarım su bardağı sirke Baharatiçin 1 defne yaprağı 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı karabiber Terbiyesi için 2 yumurta (çırpılmış) 2 yemek kaşığı limon suyu 3 çorba kaşığı un 2 litre balık suyu 2 tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı Derin bir tencereye su dökün. Havuç[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] soğan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] maydanoz sapı, tuz, sirke ve baharatları ekleyerek; karışımı kaynatın. Su kaynayınca ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatarak, karışımı bir saat ağır ateşte kaynatınız. Tencereyi ateşten alıp, karışımı bir süzgeç ile daha büyük bir tencereye süzün. Tencereyi yeniden ateşe oturtup suyu kaynatın. Balıkları ekleyip 12 dakika kaynar suda haşlayın. Tencereyi ateşten alıp balıkları bir delikli kepçeyle tencereden çıkararak, bir kenarda soğumaya bırakın. Soğuyan balıkların etlerini ayıklayın. Etleri küçük parçalara kesip, bir kenara bırakın. Terbiyesini hazırlamak için orta boy bir kaseye yumurtaları koyup, bir çatalla çırparak limon suyunu ve unu yedirin. Balık suyunu büyük bir tencereye koyup, orta ateşte kaynatın. Balık suyu kaynayınca ayıkladığınız balık etlerini ve hazırladığınız terbiyeyi, bir yumurta teliyle sürekli karıştırarak ekleyin. İki-üç dakika pişirdikten sonra tencereyi ateşten alın. _________________________ Etsiz Çiğ Köfte Tarifi Çiğ et yiyemeyenler ve çiğ köftesini sevenlere yemektat’tan öneri etsiz çiğ köfte tarifi. Türk Patent Enstitüsü’nün (TPE) patent belgesi verdiği etsiz çiğ köftesini evde deneyin. Malzemeler: - 500 gram çiğ köftelik bulgur,
- 2 adet orta boy soğan,
- 5 diş sarımsak,
- 2 yemek kaşığı domates salças
- 1 yemek kaşığı biber salçası,
- 1-2 adet rendelenmiş domates,
- 2 kaşık tereyağı,
- Yarım su bardağı sıvıyağı,
- 2 yemek kaşığı kimyon,
- Yarım demet maydanoz,
- Tuz, karabiber, Doğu Anadolu Bölgesi pulbiberi (isot), nane, kekik, reyhan.
Servis İçin: - Marul, limon, lavaş.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yapılışı: - İlk olarak bulguru bir tepsiye alın. Soğanı ince doğrayın. Sarımsakları havanda dövün.
- Daha sonra maydanoz hariç tüm malzemeleri ilave edin. Bulgur istenilen miktarda yumuşayıncaya kadar yaklaşık yarım saat kadar yoğurun.
- Yoğururken istenirse domates rendesi ya da az su ilave ederek yoğurma işlemi kolaylaştırılır. Köfte kıvama geldikten sonra ince doğranmış maydanoz ilave ederek 2-3 dk. daha yoğurup avucunuzda sıkarak servis tabağına alın.
- Marul, limon ve lavaş ile servis edin.
Afiyet Olsun..
___________________ Tavuklu Yaz Salatası, Tavuklu Yaz Salatası tarifi Hem sağlığından, hem de damak tadından ödün vermek istemeyenler için muhteşem bir salata tarifimiz var. Tüm yeşil otları salatanıza dahil edebilirsiniz.İşte çok sağlıklı akşam yemeği mezesi. Tavuklu yaz salatası tarifi.. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: Tavuğu ister aşağıdaki malzemelerle kızartarak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] isterseniz baharatlara buladıktan sonra ızgara yaparak kullanabilirsiniz. Kızartma için: Tavuk Galeta Unu Yumurta Karabiber Zeytinyağı Salata için: (Malzeme miktarlarını damak zevkinize göre belirleyin) Kıvırcık Salata Roka Domates İsteğe göre elma ve mango da eklenebilir. Sosu için: Sarımsak Kuru Fesleğen Kekik Sirke (Nar ekşisi de kullanabilirsiniz) Tuz Salatanın tarifi Tavuklar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] zeytinyağı, tuz, karabiber ve yumurtadan oluşan sosta bir gün dinlenirse daha lezzetli olacaktır. Parmak büyüklüğünde çubuk çubuk kestikten sonra, galeta ununa bulayıp iki dakika boyunca kızgın yağda kızartın.Kıvırcık ve rokanın üzerine sıcak olarak koyun. Ardından sızma zeytinyağı, sirke, az sarmısak, kuru fesleğen ve kekikten oluşan sosu dökerek servis yapın.
_________________ Yassı Kadayıf Tarifi oktay usta, yassı kadayıf tarifi Daha önce içli köfte yemişsinizdir.. Peki içli köfteye çok benzeyen yassı kadayıfı tattınız mı? Bu enfes tatlı sofralarınızda yer edinecek.. Sevdiklerinizle birlikte keyifle yiyeceğiniz bu tatlı tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Şimdiden afiyet olsun.. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. MALZEMELER: - 500 gram yassı kadayıf,
- 750 gram toz şeker,
- 4 yumurta,
- 1 su bardağı süt,
- 1 su bardağı zeytinyağı,
- 100 gram kaymak,
- Su.
YAPILIŞI: Kadayıflar süte batırılıp, çıkarılır. •Yumurtalar kaseye konur, çatalla iyice çırpılır. •Şeker tencereye konur, üstünü 4 parmak geçecek kadar su ilave edilir. Sulu kıvamda şurup hazırlanır. •Yağ tavada kızdırılır. •Sütten çıkarılan kadayıflar yumurtaya bulandıktan sonra tavaya konur. •Altı, üstü pembeleşinceye kadar kızartılır. •Kızaran kadayıflar şuruba atılır. •Kızartma işlemi bitip de kadayıfların hepsi şuruba konulunca, tencere ateşe oturtulur. •Hafif ateşte şurup koyulaştırılır. •Ateşten alınır, soğuması beklenir. •Tabaklara konur, üstlerine Ter kaşık şurup dökülür. • l er parça kaymak konup servis yapılır. Kaynak: Alıntılar [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |