Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Ramazan Menüsü - Ramazan Ayı İçin Tarifli İftar Menüleri
Ramazan Menüsü - Ramazan Ayı İçin Tarifli İftar Menüleri..
Ramazan 3. Günün Menüsü Soğuk Çorba [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Hazırlanışı: Pirinçler yeteri kadar su ile haşlanır, öyleki pirinçler yumuşamış ve suyunu da çekmiş olmalı(pirinçler biraz lapa olabilir ama diri kalmamalıymış). Haşlanan pirinç soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra bir kaseye alınır, üzerine haşlanmış pirinç kadar süzme yoğurt eklenir. Yavaş yavaş karıştırılır, azar azar su eklenir, bir yandan da karıştırılır. Tuz ve nane eklenir, karıştırılır, dolapta dinlendirilir, soğuk servis edilir. İsterseniz servis sırasında buz ilavesi yapabilirsiniz. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Tepside Terbiyeli Tavuk MALZEMELER Tavuk incikler , 1 çay bardağı süt, 1çay kaşığı kekik, 1tutam kara biber, 1 çay kaşığı tuz eklenerek 2-3 diş sarımsak ez bir kapta karıştırarak 20-25 dakika bekletilir. terbiyelenen incikler,alınıp soyulup iri doğranmış patatesler ile beraber tepsiye dizilir. üstüne1 veya 2 yeşil biber boyuna kesilerek 1,5 su bardağına 2 yemek kaşığı salça sulandırılarak üstüne dökülür 200 derece fırında pişirilir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Mısırlı Pilav Malzemeler. 2 Su Bardağı Pirinç 4 Bardak Et Suyu 2 Su Bardağı Mısır Konservesi 1 Kahve Fincanı Soya Yağı Yeterince Tuz ve Karabiber Yapılışı Pirinci ılık tuzlu suda 30 dakika kadar bekletin. Suyunu süzün. Bir tencerede yağı kızdırıp pirinci ilave edin ve kavurun. İçine mısır ve yeterince tuz ilave edip pirinçler göz göz oluncaya kadar kavurun. 4 bardak et suyunu ekleyip suyunu çekene kadar kaynatın. Ateşten alıp 20 dakika dinlenmeye bırakın. Üzerini karabiber ile süsleyerek servis yapabilirsiniz. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Kakaolu Puding 1/3 su bardağı (80g) [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1/4 su bardağı (60g) [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 3 yemek kaşığı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1/8 tatlı kaşığı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 su bardağı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 tatlı kaşığı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Hazırlanışı Vanilya dışındaki bütün kuru malzemeler mikrodalga fırına giren bir kapta karıştırılır. Süt ilave edilip iyice çırpılır. Mikrodalganın en yüksek watt’ında 3 dakika pişirilir. Karışım bir çırpma teli ile çırpılıp 3 dakika daha pişirilmek üzere mikrodalga fırına verilir. Her dakika başında kapak açılıp şöyle bir karıştırılıp kıvam kontrol edilir. Koyulaştığında fırından çıkartılır. Vanilya ilave edilip karıştırılır. Servis kaplarına aktarılıp, ılıklaştıktan sonra buzdolabına konulur. Afiyet Olsun Alıntı Ramazan 4. Günün Menüsü Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Mercimek Çorbası 2 Su bardağı Kırmız mercimek 3 Adet Soğan 1 Yemek kaşığı kadar salça Bir miktar kuru nane Eğer istenirse bir tatlı kaşığı kadar biber salçası. Çorbanın Tarifi İlk önce soğanlarımızı ince ince kıyıp yağımızda kavurmaya başlayalıp. Soğanlar belli bir miktar kavrulduktan sonra (Soğanlarımızı çok yakmayalım çorbalarda soğanlar orta derecede pişirilmesi daha iyidir.) Soğanlardan sonra salçamızı tenceremize koyarak salça ile soğanları da belli bir süre beraber pişirin. Daha sonra daha önceden hazırladığımız yıkanmış mercimeklerimizi tenceremize boşaltalım ve malzemelerimiz karıştıralım. Karıştırma işleminden sonra 5 bardak suyu tenceremize ilave edelim ve çorbamızı kaynamaya bırakalım. Çorbamızdaki malzemeler iyice eriyene kadar kaynatma işlemimizi sürdürelim. Ocağımızın altını kapatmadan 5 dakika kadar önce çorbamızın içine nane ve tuzumuzuda atalım eğer acı seviyorsanız içine mutlaka pul biber de eklemelisiniz ve 5 dakikalık bir kaynamadan sonra çorbamız hazır.. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Misket Köfte Malzemeler Yarim kilo kiyma 1su bardagi galete unu 1adet rendelenmis sogan 2dis sarmisak 1cay kasigi karabiber 1cay kasigi kekik biraz kimyon Yukaridaki malzemeler kiymaya katilarak iyice yogurulur ve ceviz buyuklugunde yuvarlanip kizgin yagda kizartilir. Susleyip puslemek icindeservis tabaginin altina rendelenmis maydanoz serpilip , kozlenmis biber ile servis yapilir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Makarna Salatası malzemeler: yarım paket makarna yarım çay bardağı zeytinyağı 5-6 kornişon turşu 2-3 sivribiber yarım demet maydanoz 2 salatalık 2 havuç yarım su bardağı bezelye konservesi 3 su bardağı yoğurt arzuya göre 2 yemek kaşığı mayonez hazırlanması: 1. makarnaları tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün. daha sonra soğuk sudan geçirin. soğuyunca yarım çay bardağı zeytinyağı ile karıştırın. 2. sebzeleri küçük küçük doğrayın. havuçları rendenin ince tarafıyla rendeleyin. hepsini makarnaya ekleyin. 3. en son yoğurdu ve isterseniz (biz kullanmıyoruz) mayonezi ilave edip karıştırın Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Sütlaç Sütlaç Malzemeler: -1 litre süt -yarim su bardagi pirinç -1 su bardagi seker -1 çorba kasigi nisasta -2 yumurta sarisi -yarim paket vanilya Sütlaç Yapilisi Tarifi: Pirinç yikanip bir bardak su ile iyice haslanir. (suyunu çekmelidir.) Süt ve seker konur. 10 dakika kadar pisirilir. Nisasta, yumurta sarisi yarim bardaktan az su ile ezilir. Kaynamakta olan sütlaçtan birkaç kasik alip, alistirma yapilir. Sonra sütlaca katilip karistirilir. Atesten alindiktan sonra vanilya konur. Atese dayanikli kaselere bosaltilir. Içinde biraz su bulunan tepsiye dizilip firinda üstleri kizartilir. Kizarmis sütlaçlarin üzeri, kurumamasi için bir tepsi ile örtülerek sogutulur. Not: sade sütlaç, yumurta kulanmadan yapilir. O zaman sütlaç firinlanmaz; üzerine tarçin serpilir. Afiyet Olsun Alıntı Ramazan 5. Günün Menüsü Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Ezogelin Çorbası Malzemeler 1 fincan pilavlık bulgur 1 fincan kırmızı mercimek 1 fincan pirinç 1 adet soğan 1 adet havuç tereyağ tuz, karabiber, kimyon, nane 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası Tarif Bulgur,pirinç, mercimek tencereye konur. Soğan küçük doğranıp tencereye eklenir. Havuç isteğe göre rendelenip ya da ufak doğranıp malzemeye eklenir. Üstüne çıkana kadar su konur. Tuzu,karabiberi ve kimyonu da eklenerek kaynamaya bırakılır. Düdüklüde yaklaşık 15 dakika pişirilir. Diğer tarafta iki kaşık tereyağına biber salçası ve domates salçası eklenerek tavada kızdırılır. Nanesi de eklendikten sonra pişen çorbaya ilave edilir. not:Çorbaya sosu ilave edilmeden önce eğer istenirse blenderden geçirilebilir.Daha koyu kıvamda ve taneli sevenler için buna gerek yoktur. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Paçanga Böreği Kullanılan Malzemeler: 2 adet yufka yarım kangal sucuk 250 gr kaşar peyniri yumurta(bulamak için) galeta unu Hazırlık kaşar peynirini rendeleyin.sucukları minik küpçükler halinde doğrayıp birbirine iyice harman edin. Tarifin Hazırlanışı 2 yufkayı üst üste koyup önce 4 e sonra 8 e bölün. toplamda 16 tane ücgenimiz olacak. herbir ücgenin kalın kenarına içten bol miktarda koyup sarın ucunu suya batırıp yapıştırın hacırladıgımız börekleri önce yumurtaya ardından galeta ununa bulayıp(bu işlemi yapmazsanız çok yag çekiyor.baya agır oluyor) altın sarısı olana kadar kızartın. 1 kişiye 4 tane börek fazlasıyla yetiyor.servis kişi sayısına ondan 4 dedim.bu ölçüye göre ayarlama yapabilirsiniz. içini bol koymayı unutmayın lezzetin sırrı içinin bol olmasında .. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kuzu Kavurma Malzemeler: 1 kg. kuşbaşı kuzu eti (orta yağlı) 1 su bardağı su Yarım çorba kaşığı tuz 125 gr. margarin Hazırlanışı: 1kg. kuşbaşı kuzu etini iyice yıkayıp, yarım çorba kaşığı tuzla karıştırın.Eti kavuracağınız tencereye 125 gr. margarini alın. Tuzladığınız eti tencereye ilave edin. Sonra 1 su bardağı suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte eti pişirmeye bırakın. Etler, suyunu çekip, kızarıncaya kadar pişirin. Daha sonra yanında bol yeşillikli mevsim salatası veya çoban salatası ile birlikte servis yapın Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Tiramisu Malzemeler: 1 adet hazır kek (ortadan ikiye ayrılmış) 2 yemek kaşığı dolusu un 1/2 lt. süt 1 çay kaşığı nescafe 1 tane labne peyniri 1 küçük kutu portakal suyu 2 tane yumurta sarısı 1 paket vanilya 2 çay bardağı toz şeker kakao Tiramisu Tarifi:
Ufak bir tencereye yarım litre sütü katınız. Daha sonra 2 tane yumurta sarısını süte iyice yedirerek karıştırın. 2 çay bardağı şekeri de ilave edip karıştırmaya devam edin.. Sonra 2 kaşık unu ve vanilyayı da ilave ettikten sonra mikser ile çırpın. Karışım koyulaşana kadar orta ateşte pişirmeye bırakın. Diğer yandan keki ıslatmak için 1 bardak portakal suyuna 1 çay kaşığı nescafeyi koyup karıştırın.Kekin alt katını iyce ıslatın.Diğer taraftan muhallebi kıvamına gelen karışımın içine labne peynirini ilave edin ve 2 dakika kısık ateşte karışımı iyice karıştırın.(topaklanmaması için gerekirse mikserleyin) karışımı birkaç dakika çırptıktan sonra altını kapayın ve ıslatmış olduğunuz kek tabanının üstüne yarısını dökün.. Diğer ikinci kat keki de üstüne katın ve portakal suyu ile ıslatıp diğer kalan karışımı üzerine ilave edin. Kenarlarını krema ile kapayın. Üstüne tel süzgeç yardımıyla kakao döküp soğumaya bırakın.Buzdolabında dinlendirip servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun Alıntı Ramazan 6. Günün Menüsü Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Düğün Çorbası Malzemeler • 250 gr. küçük küçük doğranmış sotelik koyun eti • 1 yumurta sarısı • 3 çorba kaşığı un • 1 limonun suyu • 1 çorba kaşığı tereyağı • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber • 1 su bardağı süt • 4 su bardağı su
Düğün Çorbası Tarifi Eti tencereye koyun. Ateşte kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin. Ayrı bir kasede un, tuz, limon, süt ve yumurtayı çırpın. Karıştırarak yavaş yavaş çorbaya ilave edin. Un kokusu gidinceye kadar kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. Arzuya göre üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirerek servis yapın. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Tepside Patlıcan Kebabı Malzemeler 5 tane kebablık patlıcan yarım kilo orta yağlı kıyma 3 domates 6, 7 sivri biber tuz Yapılışı öncelikle patlıcanları yıkayıp 2 parmak kalınlığında kesip dilimleyelim daha sonra patlıcan dilimleri arasına tuzla yoğurduğumuz kıymadan koyalım ve diğre tarafınada patlıcan koyarak tepsiye dizelim patlıcanlar bitene kadar böyle tek sıra halinde tepsiye dizelim sonra ortasına dilimlenmiş domates ve biberleri koyalım ve mümkünse varsa taş fırına yollayalım imkan yoksa evdeki fırında patlıcanlar pişip kızarana kadar pişirelim sıcak sıcakk servis yapalım Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Garnitürlü ve Nohutlu Bulgur Pilavı MALZEMELER *1 su bulgur *1 kaşık tereyağı *1 tane soğan *1 kaşık salça *haşlanmış nohut *Yarım kavanoz garnütür YAPILIŞI *Soğanı küp küp doğruyoruz. *Tencereye yağımızı koyuyoruz,sonra soğanlarımızı koyup soğan kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. *Bulgurumuzu ilave ediyoruz.Şöyle bi karıştırıp suyunu koyuyoruz.tencerenin kapağını kapatıyoruz. *Kaynayınca tuzunu nohutunu vr garnitürünü ekliyoruz. *Kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz. Kolay ŞAM tatlısı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] irmikli tatlılar yapımı gayet kolay ve pratik olan tatlı çeşitlerindendir. Özellikle sütle birlikte yapılan irmikli tatlılar şerbetli tatlılara oranla daha hafif olurlar. Şerbetli tatlıların yapılışı daha zordur ve fırında kızardıkları için iyi bir gözlem isterler.fakat şimdi gelin sizlerle evde kolayca fıstıklı şam tatlısı yapmayı deneyelim. Malzemeler: 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağu toz şeker 1 su bardağı un 2,5 su bardağı irmik 1 çay kaşığı karbonat ve 50 gram kadar kabuksuz tuzsuz fıstık Şam Tatlısının Şerbeti İçin Gereken Malzemeler : 2,5 su bardağı toz şeker 2,5 su bardağı su ve limon suyu İrmikli Şam Tatlısı Tarifi , Nasıl Yapılır , Yapılışı : ilk önce 1 su bardağı yoğurt ve 1 su bardağı tozşekeri derin bir kapta çırpıcıyla çırpalım. Sonra içine un , irmik ve karbonatı ekleyip karıştırmaya devam edelim. kek hamuru gibi bir hamur elde ettiğimizde bir fırın tepsisine dökerek üzerine soyulmuş 20-30 adet tuzsuz fıstıkları hamurun aralarına gelecek bir şekilde üzerine dizelim. önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 30-40 dakika kadar pişirin. Dikkat edin üstü ve altı eşit kızarsın , yanmasın. tabi şam tatlısının alt rengi biraz daha az kızarmış rente oluyor. Kızaran şam tatlısı hamurunu fırında dinlenmeye bırakın. Daha sonra şam tatlısının şerbetini hazırlamak için 2,5 su bardağı su ve 2,5 su bardağı toz şekeri bir tencerede kaynatın. şam tatlısının şerbetininin istenilen kıvamda olduğunu düşündüğünüz noktada ocaktan almadan limon suyunu ilave ederek bir kaç kez karıştırın ve ocağın altını kapayın. Melodi Akçay dan Not : Biliyorsunuz şerbetli tatlı yaparken püf noktası vardır .tatlı veya şerbet biri sıcak , biri soğuk olacak. soğuyan şam tatlısının üzerine ılınmış şerbeti dökerek bir kapak kapatıp şerbetin içine çekmesini sağlayın ve soğumaya bırakın. Şerbeti çeken şam tatlısını tercihe bağlı olarak ister ince uzun dikdörtgen şeritler halinde ya da kare kalın dilimler halinde keserek servis edin. Afiyet Olsun Alıntı |