Cevap: Erdoğan, üniversite harçlarının kaldırılması konusunda karar aldıklarını belir
Bana kalırsa ikinci öğretim hariç hepsini kaldıracaklar. Bir ihtimal ikinci öğretimlerin harç paralarını da yarıya indirebilirler. Keşke öyle birşey olsa.. Ama şöylede birşey var... Devlet harç paralarını almaktan vazgeçerken üniversitelerin harç paralarını almasınıda engelleyecek mi? Bunun hakkında çalışma yapılmazsa ve önlem alınmazsa üniversiteler kendi başına harç parası alacaktır.
Örnek olarak ben KTU'de okuyorum. Her dönem için 25 TL üniversiteye yardım adı altında harç yatırıyorum. Yardım ettiğim şeyde yıllardır tamamlanamayan yeni bina yapımı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bir öğrenci 25 TL ödemeyi red etti ve dava açtı. Hakim öğrenciyi haklı buldu ama üniversite yönetimi öğrenciyi okuldan ihraç etti. Böylede bir durum olmuştu.
Kısacası madem bir iş yapacaklar, doğabilecek sorunlarında önüne geçebilecek önlemler alınmalı. Kuzuyu kurda teslim etmesinler.
__________________ Deniz ol dalgan olayım, sahil ol kumun olayım
Martına kanat olayım, tüyümü Maviye boya
Adın Mavi, Gözlerin Mavi, Aşkın Mavi |