Ramazan Menüsü: 2. gün
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Yoğurtlu ve kıymalı boşnak böreği
malzemeleri
3 yufka
400 gr kıyma
3 yemek kaşığı tereyağı
2 orta boy soğan
çeyrek demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Kimyon
300 gr yoğurt
3 diş sarımsak
hazırlanışı
Geniş bir tavada ince kıyılmış soğanları tereyağının yarısıyla birlikte kavurun. Kıymayı ekleyin. Suyunu salıp çekince baharatları ilave edip karıştırın. İnce kıyılmış maydanozu ekleyip ateşten alın ve iyice karıştırın. Yufkaları dörde bölün. üzerlerine yoğurt sürün. Her yufkanın geniş kısmına şerit şeklinde harçtan yayıp rulo şekilinde sarın ve sonra tekrar içe doğru sarın. Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayın. Börekleri yağlı kağıt serili tepsiye aktarın. Kalan tereyağını eritip böreklerin üzerine sürün. 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Dövülmüş sarımsakları yoğurtla çırpıp böreklerin yanında servis yapın.
Yoğurtlu ve kıymalı boşnak böreği artık hazır, afiyet olsun.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Maydanozlu marine soslu hindi eti
malzemeleri
1 kg fileto hindi göğüs eti
Marine için
1 demet maydanoz
1~2 dal taze kişniş
2~3 dal taze kekik
4 diş ince kıyılmış sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı limon suyu
Tuz
Karabiber
hazırlanışı
Tüm yeşillikleri derin bir kaseye alın. İnce kıyılmış sarımsağı, limon suyunu, zeytinyağını, tuzu ve karabiberi ekleyip el blenderi yardımıyla çırpın. Hindi etlerini sosa bulayıp streç film ile kaplayın. Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin. Izgara veya yapışmaz yüzeyli tavayı ısıtın. Etlerin her iki tarafını da pişirin. Servis yapın.
Maydanozlu marine soslu hindi eti artık hazır, afiyet olsun.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Yoğurt soslu barbunya salatası
malzemeleri
1 kg taze barbunya
5 dilim dana jambon
2 közlenmiş kırmızıbiber
7~8 konserve mantar
1 çay bardağı mısır
4 demet maydanoz
4 demet dereotu
1 çay bardağı ceviz
Sos için
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı mayonez
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
hazırlanışı
Barbunyayı ayıklayıp dişe gelecek şekilde haşlayın. Derin bir salata kasesine iri küp şeklinde doğradığınız dana jambonu ve közlenmiş biberi alın. üzerine ince dilimlediğiniz mantarları, mısırı, haşladığınız barbunyayı, cevizi, ince kıydığınız maydanozu ve dereotunu ilave edip karıştırın. Sos için gerekli malzemeleri karıştırın ve salatanın üzerine gezdirin. Servis yapın.
Yoğurt soslu barbunya salatası artık hazır, afiyet olsun.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Zeytinyağlı çikolata mousse
malzemeleri
200 gr sütlü çikolata
200 gr krem şanti
3 yumurta
40 gr toz şeker
2 yemek kaşığı çekirdeksiz sıkma zeytinyağı
2 yaprak jelatin
hazırlanışı
çikolatayı benmari usulü eritip soğutun. Yumurta aklarını bir kaba kırıp şekeri ekleyin. Kar gibi oluncaya kadar çırpın. Krem şanti ve yumurta sarılarını birbirine karıştırın. çikolatayı yumurta aklarıyla hazırladığınız karışıma yavaşça karıştırarak ekleyin. Her iki karışımı aynı kaba alıp yavaşça karıştırın. Jelatini soğuk suda bekletip yumuşatın. Zeytinyağıyla birlikte karışıma ilave edin. Hazırladığınız tatlıyı kuplara paylaştırıp servis yapın.
Zeytinyağlı çikolata mousse artık hazır, afiyet olsun.