Bir parçada benden olsun
Komut ; /dccallow
Açıklama ; Bilerek veyahut bilmeyerek de olsa pek sıklıkla kullandığımız söylenemez lakin hemen hemen bir çok kişi kullanmıştır. Bilgisayar sistemlerinde her dosyanın kendine özgü bir uzantısı vardır.
Örneğin ; Rar ( Arşiv Dosya Uzantısı ) txt ( Metin Belgesi Uzantısı ) --- ( Müzik Belgesi Uzantılarından Biri ) Avi ( DVD Formatı olarak tabir edilen DVD uzantılardan biri )
-IRCd sistemi bu uzantılara sahip veyahut buna benzer bazı uzantılara sahip dosyaları bulunduğunuz sunucu itibari ile paylaşmanıza ( Biri(leri) ile paylaşmanıza ) izin vermiyor olabilir.
-Dccallow, ile belirtilen Nick(Kişi) bu yasaktan muaf tutularak size dosya gönderebilir. Yani IRCd yasak koymuş olsa bile bu komut sayesinde belirlediğiniz kişilerin o yasaktan etkilenmemesini sağlarsınız.
NOT ; Dccallow hakkında bilgi almak için, diğer Helpop komutlarından farklı olarak ''/Dccallow Help'' yapmanız gerekmektedir. Diğer komutlar gibi ''/Helpop ?Dccallow'' yaptığınızda da zaten ''/dccallow help'' komutunu kullanmanız gerektiğine dair uyarı alacaksınızdır.
Kullanım Şekli (1-Ekleme) ; /dccallow +Nick1 +Nick2 +Nick3 ......
Açıklama ; Belirtilen nicklerin size dosya transferi yapmasına izin vermiş olursunuz.
Kullanım Şekli (2-Silme) ; /dccallow -Nick1 -Nick2 -Nick3 ......
Kullanım Şekli (3-Listeleme) ; /Dccallow List
Örnek Kullanımı ; /Dccallow +KafKef +Malthus +Kernel32
Açıklama ; Kafkef, Malthus ve Kernel32 nickleri tarafından gönderilen dosyaların, IRCd sistemi tarafından yasaklanan dosya uzantısına sahip olsa dahi size ulaşmasını sağlarsınız.
NOT(lar) ;
1-) Online konumda olmayan bir kişiyi bu listeye eklemek mümkün değildir.
2-) Listede ekli olan kişi offline ( Sistemden Ayrılması-Bağlantısını Sonlandırması) olması durumunda, kişi otomatik olarak listeden silinecektir.
3-) Diğer IRCd tabanlı olup, eklemeler yapılan bilen komutlarda da olduğu gibi dccallow için eklenen bütün kişiler bağlantınız sonlandığı andan itibaren sistem tarafından otomatik olarak silenecektir. |