14 Temmuz 2012 Günün Menüsü
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Lezzetli Bir Yayla Çorbası
Malzemeler
1çay bardağı pirinç, 3kaşık un, 4kaşık yoğurt, 1kaşık margarin, 1adet yumurta sarısı, 1çay bardağı süt, 10bardak su, tuz, nane
Tarif
Pirinci tuzlu suda ıslatıp yıkayın. Bir tencere içine 10bardak suyu koyun, pirinci ilave edip kaynatmaya başlayın. Süte un katıp iyice karıştırın, topak olmasın ardından yoğurdu ekleyin. Bu karışımı kaynayan pirince katıp karıştırın. 10dk daha kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Yumurta sarısını çırpın içine 2kaşık kadar çorbadan ekleyin ve pişen çorbanın üzerine dökün. Ocağın altını kapatıp yemeğe nane serpin.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bonfile
Malzemeler
1 bütün bonfile, 3diş sarımsak, 2adet soğan, 1adet domates, yeşilbiber, 100gr tereyağı, tuz
Tarif
Eti folyo içine alın doğradığınız sebzeleri, tereyağı ile beraber sarın. 180derecede 40dk pişirin.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Jülyen Salata
Malzemeler:
• 1,5 kg kabak, soyulmuş
• 1kg havuç, soyulmuş
• 1 demet dereotu, doğranmış
• 3-4 salatalık, soyulmamış
Sos:
• yarım çay b. zeytinyağı
• 1,5 limonun suyu
• tuz
• kuru fesleğen
Hazırlanması:
1. Sebzeleri jülyen bıçağıyla fotoğraftaki gibi doğrayıp harmanlayın. (kabakların ve salatalıkların çekirdekleri kısımlarını doğramayın)
2. Sosunu servisten 1 saat önce üszgeçten geçirerek salataya ilave edin.
3. Dereotuyla süsleyip servis yapın.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Fırında Balkabağı
Malzemeler
1kg balkabağı
50gr margarin
4kaşık pekmez
tuz
Tarif
Balkabağını dilimleyip bol suda yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzüp kevgire çıkartın, iyice aksın. Kullanacağınız fırın kabına aktarıp tuz serpin. Margarini eritin, fırça ile kabakların üzerine sürün. 160-170derecede 30dk pişirin. Ilınınca üzerine pekmez gezdirerek servis edin.