13 Temmuz 2012 Günün Menüsü
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Naneli Şehriye Çorbası
Malzemeler
3 Domates
1,5 Yemek Kaşığı Tereyağ
Kızartılmış Ekmekler
2-3 Fincan Şehriye .
Yapılışı
Çorba için önce 3 domatesi küp küp doğruyorsunuz. domatesleri tencereye koyup, 1,5 yemek kaşığı tereyağı ekliyor ve domatesler iyice ezilene kadar pişiriyorsunuz. (domateslerin tamamen ezilmesi için ezme aletini kullanabilirsiniz.) daha sonra 1 litre kaynamış su ilave ediyor, 1-2 taşım da tencerede kaynatıp tencereye 1/2 nescafe fincanı şehriyeyi ekliyorsunuz. şehriyeler pişince tuzunu ilave ediyor ve servis yaparken kaselere nane serpiyorsunuz.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Mantarlı Et Sote
Malzemeler
500 gr Kuşbaşı Et
bir adet Soğan
300 gr Mantar
iki adet Domates
Tuz, Kara Biber, Kekik, Nane, Pul Biber
iki adet Sivri Biber
Margarin
Yapılışı
İlk olarak soğanları küçük küçük doğrayın tencereye koyarak pembeleşinceye kadar kavurmaya devem edin. Ardından içerisine kuş başı etlerinizi koyun. Suyunu çekmesini bekleyin tabi bu sırada kavurma işlemine devam edin. Kavurma yaptığımız et içerisine ayrı yerde rendelemiş olduğumuz domates bir yemek kaşığı salça dökün. Ve mantarlarınızı da ikiye bölerek kavurduğunuz etlerin üzerine atın. bir bardak su tuz ve baharatlarınızı da ekleyin pişmeye bir akın tencerenizin kapağını yarım kapalı bir akın suyunu çekene kadar pişmeye devam etsin.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Kolay Biber Salatası
Malzemeler
5adet yeşil biber, 5adet dolmalık biber, 5adet dolmalık kırmızı biber, 1fincan zeytinyağı, 1fincan sirke, tuz
Tarif
Biberlerin hepsini közleyin, bunları tabağa alıp kabuklarını soyun. Zeytinyağı, sirke ve tuzu çırpıp biberlere yedirin.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bademli Muzlu Muhallebi
Malzemeler:
5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tepeleme nişasta (buğday veya nişasta)
1 yemek kaşığı silme un (yani tepeleme değil)
1 su bardağı tozşeker
2 adet normal boy muz (çok iri olanlarını seçmeyin)
1 Türk kahve fincanı toz badem (veya Hindistan cevizi)
ayrıca 8-10 adet kakaolu bisküvi
Hazırlanışı:
Orta boy bir tencereye önce 1 bardak süt ile nişasta ve unu koyun. Bir tel çırpıcıyla (ya da çatalla) iyice ezip çırparak un ve nişastayı ezin. Sonra da dilimlenmiş muzları katıp yine ezip püre haline getirin. Üzerine kalan sütü ve şekeri ilave edin. Daha sonra kısık ateşin üzerine oturtun. Sürekli karıştırarak (tel çırpıcıyı öneririm) muhallebiyi kaynayıncaya dek pişirin. Kaynadıktan 1 dakika sonra ocaktan alın. Şimdi kaselere veya kup bardaklarına bisküvileri ufak ufak kırarak paylaştırın. Üzerlerine muhallebileri paylaştırarak koyun. En üste badem veya hindistancevizi serpiştirip, dolapta soğutup servise sunun.