Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Temmuz 2012, 19:22   #11
CanDostu
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (4)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Allah'a Tanrı Denir Mi ?

Ben daha ilkokula giderken din kültürü ve ahlak bilgisi derslerine giren öğretmenlerin çoğu hep aynı şeyi söylemiştir o dönem. Bilmiyorum şimdi halen söylüyorlar mı?.. "Allah kelimesini fazla kullanmayın!" ve ekliyorlardı cümlenin sonuna "Fazla kullanmak günah!"

Kafamda yer edip duruyordu bu cümleler... Başın sıkıştığında tek sığınacağın dal Allah'dır diyenler neden isimlerinden birini kullanmamızı istemiyorlar? Bence bu zihniyet hristiyan dininden farklı hareket etmek için küçüklüğümüzden beri aşılanmış birşey... "Tanrı" hristiyanların kullandığı kavramken, "Allah" müslümanların kullandığı bir kavram.. İki kelimenin ayrı olduğunu hiddet ve şiddetle süslendirerek aktarılması bundan ibaret..

Tabi birde atasözü gibi olmuş bir söz var. "Allah'tan kork!" Çoğu müslüman Allah korkusuyla büyüyüp, yetişmektedir. İlk önce sevgi verirler sonra korku.. Kime "Allah'dan korkar mısın?" diye sorsam cevap evet olur... Ben korkmuyorum diye karşılık verdiğimde tepki görürüm. Hatta baz sakallılar dinden çıktığıma kadar ileri gidebiliyor.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Neden namaz kılıyorsun, neden ibadet ediyorsun, neden iyi olmalısın? diye sorular yöneltiğimde cennete gitmek için, cehenneme gitmemek için diye cevaplar geliyor. Yani bütün bunlar bana Allah'ı ve ona olan inancımızı doğru anlamadığımızı gösteriyor. En azından bana göre...

Ben Allah'dan korkmam. Bana vaad edilen cennet, cehennem içinde Allah'a kulluk etmem!. Ben Allah'ı seviyorum. Ona inanıyorum ve ondan birşey beklemiyorum. Onun bana emrettikleri şeyleri ben sevgi istek ve arzuyla yaparım. Çünkü biliyorum herşey benim için daha güzel ve daha sağlıklı oluyor. Küçük bir örnekle anlatayım.. Erkekler için ayakta tuvaletin yapılması dinimizce yanlış. Günlük yaşama baktığımızda gerçektende erkekler için ayakta tuvalet yapmak sağlık bakımından zararlı. Yani herşey benim için... Ne yani ben şimdi cennete gitmek veya cehenneme gitmemek için Allah'ın gazabından korkmak için mi ona kulluk yapacam. Peki zamanı geldiğinde cennet ve cehennem olmasa Allah bu ayrımı yapmaktan vazgeçse ne olacak? Sonuçta en büyük irade Allah'ın.. Allah'a isyan mı edeceğiz?
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Konunun biraz dışına çıkmış olabilirim. Ama bana göre bu konuyla benim anlatmak istediğim konu aynı şey. Benim anlatmak istediğim körü körüne inanıyoruz ama anlamıyoruz. Anlamadığımız için inanmışta sayılmıyoruz kanaatimce...

Oofff baya yazmışım yav

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver