Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04 Temmuz 2012, 17:58   #1
Çevrimdışı
Sue
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dilber Dudağı




Dilber Dudağı

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.





Malzemeler
10 - 12 kişilik
  • 2 yumurta
  • 1 çay [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sıvı yağ
  • 1 su [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] süt
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 fiske tuz
  • 4 su [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] baklavalık un, elenmiş
  • 250gr nişasta; açmak için
  • 200gr ceviz veya fındık, iri dövülmüş
  • 1,5 paket tereyağı (teyzem 1 paket kullanmış)
  • 1 yumurtanın akı
Şerbet:


Hazırlanması:
  1. unun ortasını havuz gibi açıp yumurta, süt, sıvı yağ, sirke ve tuzu ekleyin. hepsini karıştırıp özlü bir hamur yoğurun.
  2. hamurdan ceviz iriliğinde 20 parça koparıp beze yapın. üzerlerine nemli bir bez örterek bezeleri yarım saat dinlendirin.
  3. bezeleri nişasta serpilmiş zemine koyun. üzerlerine tekrar nişasta serpin. her birini servis tabağı büyüklüğünde açın. (o kadar büyük açamıyorsanız tatlı tabağı büyüklüğünde de açabilirsiniz). açtıklarınızın üzerine nişasta serpin.
  4. 10 yufkayı üst üste koyup hep birlikte mümkün olduğunca büyüterek ve devamlı alt üst ederek açın. (alt üst etmezseniz alttaki yufkalar küçük kalır.)
  5. açtığınız onlu gruptan su bardağı ile yuvarlaklar kesin.
  6. cevizi yumurta akı ile karıştırın. yuvarlakların bir kenarına cevizli harçtan koyun. diğer kenarını hafifçe bastırarak üzerine kapatın.
  7. kalan bezeleri de aynı şekilde açıp hazırlayarak hepsini hafif yağlanmış tepsiye dizin.
  8. tereyağını eritip 1 dakika kaynatın. kaynar haldeki yağı kaşık yardımıyla tatlıların üzerine gezdirin. (yağın tortusunu kesinlikle kullanmayın) 170C fırında altları ve üstleri kızarana kadar pişirin.
  9. bu arada şerbet için şekeri ve suyu 10 dakika kaynatın. ocaktan indirmeden hemen önce limon suyunu ekleyip ılınmasını sağlayın. fırından çıkardığınız tatlılar ılınınca yine ılık haldeki şerbeti üzerlerine gezdirin. tatlılar şerbeti çekene kadar tepsinin üzeri kapalı halde bekletin.
Afiyet Olsun...

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet