04 Temmuz 2012, 16:20
|
#2 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. İç Baklalı Enginar 5 adet enginar
yarım kg iç bakla
2 soğan
1 su bardağı zeytinyağı
1 limon
1 kesme şeker
1 demet dereotu
tuz Hazırlanması:- Soğanları ince doğrayın ve yağda hafifçe çevirin. Temizlenmiş ve tuza batırılmış, yarım limonla ovulmuş enginarları sıralayın. Tuz, şeker ve yarım limon sıkın., üstünü örtecek kadar su koyun.
- Tencerenin ağzını önce yağlı kağıtla, sonra kapakla kapayın, ateşe bırakın.
- Yarı pişince iç baklaları ekleyin. Tamamen pişince ateşten alın. Enginarları servis tabağına dizin, ortalarına baklaları doldurun ve bol miktarda kıyılmış dereotu serpin.
|
| |