Böğürtlenli Esmer Mereng
Malzemeler:
1 su bardağı (175 g) esmer şeker
3 yumurta akı
1 tatlı kaşığı (5 ml) elma sirkesi
1 tatlı kaşığı (5 g) vanilya
Üzerini yapmak için:
2 yemek kaşığı (30 ml) böğürtlen likörü ya da böğürtlen şerbeti
3 su bardağı (350 g) böğürtlen
1 tatlı kaşığı (15 g) pudra şekeri, elenmiş olarak
1+ 1/4 su bardağı (300 g) az yağlı yoğurt ya da krema
Üzerini süslemek için; küçük böğürtlen yapraklan (tercihe bağlı) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Böğürtlenli Esmer Mereng Tarifi:
1 – Fırını önceden 160 derecede ısıtın. Bir yağlı kağıdın üzerine 20 cm’lik bir daire çizin.
2 – İkinci bir yağlı kağıdın üzerine esmer şekeri iyice yayın. Fırında 8-10 dakika pişirin. Süzgeçten geçirip bir kenara koyun.
3 – Yumurta aklarını temiz bir kasede çırpın. Fırında kuruttuğunuz esmer şekeri, Ter kaşıklar halinde yavaş yavaş ilave edip çırpın. Sirkeyi, vanilyayı ve kalan şekeri de ekleyip hepsini çırpın.
4 – Mereng karışımını dairenin içine döküp, ortasını hafif çukur şekilde bırakın. 45 dakika fırında pişirin. Mereng soğuyana kadar içinde bırakın.
5 – Bir kaseye böğürtlenleri koyup, üzerine böğürtlen likörü ya da böğürtlen şerbeti dökün. Böğürtlenlerin sıvıyı emmesi için 30 dakika bekletin.
6 – Mereng soğuyunca, dikkatlice yağlı kağıttan çıkarıp servis tabağına koyun. Pudra şekerini yoğurtla ya da kremayla karıştırıp hafifçe yayarak, bezenin ortasına koyun.
7 – Böğürtlenleri de yoğurdun üzerine koyup, arzu ederseniz böğürtlen yapraklarıyla süsleyip servis edin
__________________ Menfaatinizin Köpeği Olmuşsunuz. |