Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Haziran 2012, 02:50   #4
KLoPaTRa
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Konu: Lojistik

Maksimal yönetsel kontrolün, genellikle, mevcut fiziki arz ve fiziki dağıtım kanalları üzerinde olacağı beklenebilir. Fiziki tedarik, bir firmanın mevcut malzeme kaynakları ve üretim noktaları arasındaki hareketlerde yer ve zaman içindeki sürekliliğinde meydana gelen kesintilerdir. Benzer biçimde, fiziki dağıtım kanalları bir firmanın üretim noktaları ve müşterileri arasındaki hareketlerde zaman ve yer içindeki sürekliliğindeki kesintilerdir.

Her iki kanaldaki faaliyetlerdeki benzerliklere bağlı olarak, fiziki tedarik (çoğu kez malzeme yönetimi olarak adlandırılır) ve fiziki dağıtım iş lojistiğine entegre olan faaliyetleri içerirler. İş lojistiği yönetimi ( Business Logistics Managment) yaygın bir biçimde tedarik zinciri yönetimi olarak adlandırılır.

Lojistiğin, ürünlerin üretildikleri noktadan tüketiciye kadar olan hareketinin yönetimi olduğu düşünülmesine rağmen, birçok ürünün ömrü o ürünün tüketiciye ulaşmasıyla sona ermez. Kullanılmaz hale gelen ürünlerle ilgili olarak firma için aynı zamanda tersine bir lojistik kanalının da yönetilmesi gerekir. Lojistik bakış açısından, modası geçmiş, hasarlı veya fonksiyonunu yitirmiş ürünler, onarılmak veya elden çıkarılmak için kaynak noktalarına geri dönerler.

Yaşamakta olduğumuz globalleşme sürecinde, hızla gelişen ulusal ve uluslar arası ticari faaliyetlerdeki gerçek rekabetin, artık ürünler arasında değil tedarik zincirleri arasında yaşandığı görülmektedir. Tedarik zincirini iyi yöneten şirketler diğerlerine karşın avantajlı duruma geçmektedirler.

Karmaşık bilgi teknolojileri, iş süreçlerinin yeni yapılanmalara gereksinimi ve bunların ortaya çıkardığı alternatif çözümler şirketlere yeni sorunlar getirmektedirler. Süratli bir değişim gösteren yerel, ulusal ve uluslar arası pazarlarda, zaman ve maliyet açısından çok pahalıya mal olacak projelere girişmeden, nelerin öncelikli olarak yapılmasının belirlenmesi önem kazanmaktadır.

Tedarik zincirleri arasındaki rekabette en önemli faktör, şüphesiz ki, zaman faktörüdür ve işlerin mümkün olan en kısa sürede bitirilmesi arzu edilmektedir. Bu durumda tedarik zincirin titizlikle gözden geçirilmesi gerekmektedir.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver