27 Haziran 2012, 17:38
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| "Bir Gün Acı Haber Alırım Diye..."
Eruh'ta şehit olan 28 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Mesut Günay'ın Balıkesir'deki baba ocağına ateş düştü. Siirt'in Eruh ilçesinde, Eruh-Şırnak arası yol güvenliğini sağlayan askerlere yönelik olarak teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan 28 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Mesut Günay'ın Balıkesir'deki baba ocağına ateş düştü. Şehidin memleketi olan merkeze bağlı Çukurhüseyin köyü Türk bayraklarıyla donatıldı. Bir yıl önce evlendiği öğrenilen şehidin, temmuz ayında izne çıkıp eşini yanına alacağı belirtildi.
Dokuz kardeşli ailenin en küçüğü olan Mesut Günay'ın, uzun yıllar önce babasını kaybettiği bildirildi. Acı haberin duyulmasıyla şehidin köydeki evi, ziyaretçilerle dolup taştı. Annesi Solmaz Günay ve eşi Sabiha Günay'ın ağıtları ise yürekleri dağladı. Acı haberi arkadaşlarından alan, Manisa'da çalışan ağabeyi Ali Günay da teröre lanet okudu. Kardeşinin bir yıl önce evlendiğini ve terör olaylarından dolayı eşini yanında götürmediğini ifade eden acılı ağabey, "En son bir hafta önce telefonla aradım. Kendisine dikkat etmesini söyledim. Karakolların güvenliğini sağladıklarını söyledi. Bir gün ben de acı bir haber alırım korkusuyla haberleri bile seyretmiyordum. Psikolojisi bozulmuştu. Askerliğini Isparta'da yapmıştı, oradan yine Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne gitmişti." şeklinde konuştu. Kardeşinin 15 Temmuz'da izne gelip ay sonunda eşini de götürmeyi planladığını anlatan Ali Günay, "Konuşmamız görüşmemiz böyleydi. Nasip olmadı." dedi.
Piyade Uzman Çavuş Mesut Günay'ın cenazesi, Siirt'te düzenlenecek askeri törenin ardından uçakla Balıkesir'e gönderilecek. |
| |