Bebekler için irmik helvası
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Demir takviyeli helva. Malzemeler - 2 yemek kaşığı irmik
- 2 yemek kaşığı üzüm pekmezi
- 3,5 yemek kaşığı su
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı - İrmiği rengi dönene dek kısık ateşte kadar kavurun.
- Kaynar suyu kavrulup esmerleşen irmiğe ekleyin.
- Tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekmesini bekleyin.
- Suyunu çekince altını kapatıp 10 dakika demlenmeye bırakın.
- Demlenen irmik helvasına pekmezi ekleyip karıştırın.
Notlar - Ben ilk yaptığımda 1 tatlı kaşığı pekmez koymuştum. Sûfî’nin yüzü görülmeye değerdi. Tatsız tuzsuz olmuş… Tabi yemedi… Miktarı arttırınca keyifle yedi.
- Pekmez aşırı ısındığında faydasını kaybedebiliyor. O yüzden ılıkken eklemekte fayda var.
- Ben irmik kavanozuna bir tane vanilya çubuğu koydum. Helvanın kokusu da böylece hoş olmuş oldu.
Alıntı.