Cevap: Salça Nasıl Yapılır?, Salça Tarifi
Biz salçayı kaynatmayız . Ergimiş domatesleri salça poşetlerine koyar 2-3 hafta bekletiriz . Orada iyice kıvamını alır, dahada asiti çıkmış olur . Sonrasında iri tanelerinden ayırmak için büyük kevgir kullanırız . Bu işlemden sonra tepsilere döküp 5 6 gün güneşte bekletip ara ara karıştırırız . Son olarakta Plastik veya sağlık açısından cam kavanozlara koyup, üzerine de haşlanmış asma yaprağı koyarız . Böylece kıpkırmızı ve uzun ömürlü oluyor . Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bursa domatesi salçalık için en ideal domates . Off durdur beni @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] . Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Teşekkürler @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] . |