Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Haziran 2012, 17:29   #1
Rhytia
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ahmet Türk, Leyla Zana'ya Öfkelendi

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Başbakan Erdoğan için "Ben onun bu işi çözeceğine inanıyorum" diyen Leyla Zana'nın açıklamalarına BDP kanadından tepkiler sürüyor.

Leyla Zana'nın 'Kürt sorununu Erdoğan çözer' ifadesine yol arkadaşı Ahmet Türk'ten de tepki geldi: Çözümü Erdoğan'da araması yaklaşımı doğru değil. Erdoğan, çözümün aksine giderek dışlayıcı ve korkutucu bir hal almaya başladı.

Leyla Zana'nın 'Erdoğan'ın Kürt sorununu çözebileceği' ifadelerine karşı çıkan Ahmet Türk şu açıklamaları yaptı:

"Kürt sorununu çözme sorumluluğu en başta devlet ve hükümete ait. En büyük görev elbette Başbakan Erdoğan'a düşüyor. İki yıldan beri yaptığı konuşmalar, Kürtlere adeta hakaret eden bir söylem tarzı çok da güven verici değil. Sorunu çözme niyetinde olan BDP'ye karşı düşmanca yaklaşımda bulundu.

Kürt siyasetçilerine duyduğu öfke ve kin; çözüm konusunda çok da niyetli olduğunu göstermiyor. Ama bu sorunu diyalogla, konuşarak çözmekten başka yol da yok.
Leyla Hanım'ın parmak bastığı bazı gerçekler var. Ama Erdoğan'ın çözme niyetinde olduğu düşüncesine fazla katılamıyorum. Sanki Erdoğan çözüme hazırmış yaklaşımı doğru değil. Söylemleriyle kucaklayıcı bir dil kullanmamıştır. Aksine, giderek daha da dışlayıcı, Kürtlere hakaret edici bir üsluba bürünmüştür. Erdoğan çözümün aksine giderek daha dışlayıcı ve korkutucu bir hal almaya başladı. Asıl korkutucu olan da budur' diye sözlerini sürdürdü."

NİYETİNİ O'NA SORUN

Akşam'dan Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, Türk, Zana'nın bu açıklamaları neden yaptığı konusunda ise 'Niyetini bilemem, onun adına konuşamam, niyetinin ne olduğunu ona sorun' dedi.

LEYLA ZANA NE DEMİŞTİ

Kürt siyasetinin en önemli ve kıdemli isimlerinden Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, akan kanın durdurulması için önerilerini Hürriyet’e anlatmış, Başbakan Tayyip Erdoğan için, “Ben onun bu işi çözeceğine inanıyorum. Buna dair umudumu da, inancımı da asla yitirmedim. Yitirmek de istemiyorum” ifadesini kullanmıştı.

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.

Pırlantaların en değerlisini içimde taşıyorum o da VİCDANIMDIR.
BizimMekan.com

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver