Çıtır Elma Kurusu ve Yaban Mersinli Kurabiye Tarifi
Çıtır Elma Kurusu ve Yaban Mersinli Kurabiye (8-10 adet) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
140 gr. un 40 gr. mısır gevreği 60 gr. esmer şeker 1 çay kaşığı kabartma tozu 60 gr. margarin 1 yumurta 1 paket vanilya 40 gr. yaban mersini 20 gr. çıtır elma kurusu Fırını 180 derecede ısıtın. Un, mısırgevreği, şeker ve kabartma tozunu bir kasede harmanlayın. Küp şeklinde kesilmiş margarini, yumurtayı ve vanilyayı ilave edin. Homojen bir karışım olana kadar elde yoğurun. Yaban mersini ve çıtır elma kurusunu ilave edin. Parçalara ayırarak elinile top şekline getirin. Üstünü hafifçe bastırın ve yağlanmış bir fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. 180 derece ısıtılmış fırında 8-10 dk. pişirin. Fazla pişirmeyin. Kurabiyeler soğudukça çıtırlaşacaklardır. |