Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Haziran 2012, 21:04   #1
Çevrimdışı
Violent
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Beşamel Soslu Sebzeli Krep




Beşamel Soslu Sebzeli Krep


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

MALZEMELER

3 çorba kaşığı bezelye (haşlanmış yada konserve)
2 adet orta boy patlıcan
Fesleğen yada kekik, Tuz,Karabiber
1 adet soğan
1 adet havuç (haşlanmış)
2 adet orta boy kabak
2 çorba kaşığı zeytinyağı

KREP İÇİN:
2 yumurta
1 su bardağı süt
½ su bardağı un

BEŞAMEL SOS MALZEMELERİ
1 su bardağı kaşar peynir rendesi
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağ

Beşamel Soslu Sebzeli Krep tarifi
Öncelikle kabak, patlıcan ve soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında iyice kavurun.
Daha sonra üzerine haşlanmış, doğranmış havuç, bezelye ve baharatları ilave edin.
2-3 dk pişirdikten sonra ocağın altını kapatın.
Yağsız bir tavada altın rengini alana dek krepleri arkalı önlü pişirin.(dikkat yanmasınlar)
Başka bir tencerede unu yağ ile kavurun,sütü ilave edip kısık ateşte koyulaşıncaya
kadar pişirin.
Kreplerin içerisine hazırladığınızdan harçtan koyup rulo şeklinde sarın.
Fırına dayanıklı bir kap içerisine koyun.Üzerine beşamel sos ve kaşar rendesi koyup daha
önceden ısıttığınız fırında üst kısmı kızarana kadar pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet bizimmekan