Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Sinemalar Puanı: 6.2/10
Yapım: 2009 - Türkiye
Tür: Dram
Süre: 87 dakika
Yönetmen: Onur Ünlü
Oyuncular: Ahmet Rıfat Sungar, Ege Tanman, Şebnem Sönmez, Bülent Emin Yarar, İpek Erdem, Beste Bereket, Aşkın Şenol, Tansu Biçer, Rıfat Şungar, Aylin Çalap
Görüntü Y.: Eyüp Boz
Senaryo: Onur Ünlü
Yapımcı: Funda Alp, Eflatun Film, Orkun Ünlü
Filmin Konusu: Beş Şehir, bir polis, bir tezgâhtar, bir öğretmen, bir seyyar satıcı ve 11 yaşında bir çocuğun, yaşamla, ölümle ve aşkla iç içe geçen hikâyesini anlatıyor. Çekimleri İstanbul’un ardından Afyon ve Eskişehir’de mayıs sonuna kadar devam eden ‘Beş Şehir’in yönetmenliğini Polis filmiyle tanınan Onur Ünlü, görüntü yönetmenliğiniyse Meleğin Düşüşü ve Beyaz Melek gibi filmlerin ödüllü görüntü yönetmeni Eyüp Boz üstleniyor. Türkiye’nin sayılı plastik makyaj sanatçılarından, makyör Derya Ergün ise dünyada nadiren uygulanan bir makyaj tekniğiyle filmin sürprizlerinden birine imza atacak.
Gelgelelim benim düşünceme. Severek izlediğim bir film olmuştu, oturup tekrar izleyebileceğim bir film. Afişini beğenmiştim bir kere, tren beni zaten derinden etkilemişti. Bir de filmde Ahmet Kaya'nın o güzel sesiyle "Beni Vur" şarkısı çalınca kendinizden geçiyorsunuz. Bir iki de replik...
Sevdiğimi demez isem sevmek derdi beni boğar. ( Yunus Emre'nin güzel bir dizesi geçiyor filmde )
Benim yerimde olsaydın kedicik… Benim yerimde olmak istemezdin.