Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Haziran 2012, 04:11   #12
Çevrimiçi
toXic
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: İstanbul'da deprem!




Merkez üssü Tekirdağ Marmara Ereğlisi olan 5.1 büyüklüğündeki deprem dün 23.54'te kaydedildi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre deprem Marmara Ereğlisi Güzelköy açıklarında, 14 km. güneyde meydana geldi. İl merkezinde de hissedilen depremde can veya mal kaybı olmazken Tekirdağ'da depremin merkez üssüne yakın semtlerde oturan vatandaşlar büyük korku yaşadı.

Panikle sokağa dökülen vatandaşlar, itfaye ve ambulans sirenleri nedeniyle büyük bir felaket yaşandığı endişesine kapıldı. Süren artçı sarsırtılarla korkuları da daha da artan vatandaşlar evlerine dönmeye korktukları için sokakta sabahlandı. Orta şiddetteki sarsıntının, İstanbul, Edirne ve çevre illerden de hissedildiği öğrenildi.

UZMANLAR: KORKULACAK BİR SARSINTI DEĞİL
Ulusal Deprem İzleme Merkezi Müdürü Doğan Kalafat, "Depremin merkezi Marmara Ereğlisi açıkları. artçıları var. Zaman zaman bu bölgede olan deprem etkinlikleri. Ciddi bir deprem değil. Endişe etmeyin. Can kaybına neden olabilecek bir şiddette değil" diye konuştu. İstanbul Üniv. Jeofizik Müh. Öğrt. Gör. Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu ise sarsıntıyı "İstanbul depremiyle ilgisi yok. 5.1'lik Deprem sıkışmanın belirtisi" sözleriyle değerlendirdi. Kırklareli ve Edirne de sallandı

Bu arada, merkez üssü Marmaraereğlisi olan 5.1 büyüklüğündeki depremden Kırklareli ve Edirne de etkilendi. Depremi hisseden vatandaşlardan bazıları panik içinde bina ve apartmanlardaki dairelerinden dışarı çıkarak sallantının geçmesini bekledi.
Vatandaşlar, depremi şiddetli bir şekilde hissettiklerini kaydetti.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver