Dereotlu ve Kabaklı Poğaça
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeleri
2 yumurta (1 yumurtanın sarısını üzeri için ayırın)
1 su bardağı süt
125 gr tereyağı (eritilmiş)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç harcı için
3 kabak
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
Yarım çay bardağı kıyılmış dereotu
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Üzeri için
Yumurta sarısı
Haşhaş tohumu
Tuz
Hazırlanışı
Tereyağı, yumurta ve sütü yoğurma kabına alıp karıştırın. Kabartma tozu, tuz ve unu ekleyerek yoğurun. üzerini kapatıp dinlendirin. Kabakları rendeleyip suyunu süzdürün. Peynir, pul biber, dereotu ve tuzu ekleyip karıştırın. Hamurdan cevizden büyük parçalar koparın. çay tabağı büyüklüğünde açın. Yarısına kabaklı harçtan paylaştırıp ay şeklinde kapatın. üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip, önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Dereotlu ve kabaklı poğaça artık hazır, afiyet olsun. |