Bunların tamamı, 24 saat içerisinde gerçekleşti:
- Polise astımlı olduğunu söylemesine rağmen biber gazı yiyerek ölen gencin hastane önünde eylem yapan ailesine de biber gazı sıkıldı.
- Sağlık Bakanı “Tecavüze uğrayan kadının bebeğine devlet bakar” dedi.
- Kürtajı yasaklayacak kanunun Haziran’da meclise sunulacağı açıklandı.
- Havayolu çalışanlarına grev yasağı getiren yasa Meclis’ten geçti.
- 150 THY çalışanı grev yaptığı için işten çıkarıldı.
- Emniyet güçlerinin copları demire çevrildi.
- KCK davasında avukatlık yapan 103 avukat hakkında soruşturma başlatıldı.
- 16 yıllık Yeni Şafak yazarı Ali Akel, hükümetin Uludere’deki tutumunu eleştirdiği için gazetesinden kovuldu.
- RTÜK üyelerinden gelen ‘tavsiye’ kararının ardından, 1 Kadın, 1 Erkek dizisindeki çiftin yeni bölümde evlendirilmesine karar verildi.
- Tütün ve alkole %15 zam geldi
- 3. kö
prü ihalesi yapıldı
- Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarda sağladığı internet hizmetinde Google’a girilmediği ortaya çıktı. Google’a, kendilerine verilen şifre ile internete bağlanıp girmek isteyen öğretmenlerin karşısına “Bu siteye erişim, sakıncalı içeriğinden dolayı Milli Eğitim Bakanlığı isteğiyle, Türk Telekom A.Ş. tarafından engellenmiştir.” yazısı çıkıyor.
- Hatay Üniversitesi’nde “puşi” taktığı için saldırıya uğrayan arkadaşlarına destek açıklaması yapan öğrenciler okuldan atıldı.
- İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde “İşçi ölümleri kader değil cinayettir, kapitalizm öldürür” yazılı Türkçe ve Kürtçe iki pankart asan ve bu nedenle polis ile ÖGB’nin saldırısına uğrayan öğrencilere soruşturma açıldı.
- “Kadından sorumlu devlet bakanı” Fatma Şahin utanmadan kürtajın yasalaşması konusunda kalkıp konuştu, “bilim ve akıl ne diyorsa ona bakılmalı” dedi.
- Kürtaj protestosu yapan kadınlara biber gazlı müdahale edildi.
İşin özü Artık şaşıramıyorum ben bu ülkede olanlara.
Konulara yorum yapmayı pek sevmem, zira sözde özgür bir toplumuz.
Benim düşüncelerim bunlar tabiki.
@
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bu arada konuların gerçekten gündeme dair ve güzel