Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31 Mayıs 2012, 17:33   #1
Çevrimdışı
Liaaa
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Harşıl - Eskişehir Yöresel Yemeği





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Eskişehir'in yöresel tatlarından Harşıl'ın tarifi

Malzemeler:

1 kg ıspanak
1 demet taze soğan
3 yumurta
6 yemek kaşığı yoğurt
3 diş sarmısak
4 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:

Ispanaklar iri iri doğranır. Tavada yarım çay bardağı zeytinyağı ısıtılırve ıspanaklar kavrulur. 1 demet yeşil soğan beyaz kısımları ile birlikte ince ince doğranır. Ispanakların pişmesine yakın taze soğanlar eklenir. 1 çay kaşığı karabiber serpilir. 3 yumurta haşlanır. 6 yemek kaşığı yoğurt 3 diş ezilmiş sarmısakla karıştırılır.

Kavrulan ıspanak servis tabağına alınır. Üzerine sarmısaklı yoğurt gezdirilir. Haşlanmış yumurta dilimleri yerleştirilir. 2 yemek kaşığı tereyağında 1 çay kaşığı pulbiber kızdırılıp yemeğin üzerine dökülür.

Harşıl servise hazırdır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet bizimmekan