Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Mayıs 2012, 22:14   #3
Çevrimdışı
esekherif
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Şimşek: 'Memur maaşı 1000 doları aşacak'




VenceRemoS Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Hayatımın her döneminde nedense eylemlere grevlere sempati duydum .Başkaldırının olduğu yerde insan onuru ölmemiştir felsefesi bu sempatiyi doğurdu.

Fakat bu sefer ki çok antipatik geldi bana en düşük memur maaşı 1757tl , Türkiye şartlarında süper denebilecek bir para değil tabiki de . Fakat bu ülkedeki insanların çoğunluğu ‘Asgari Ücret ‘’ denen vampir fonksiyonu gören bir ücret sistemiyle maaş alıyor. Tutarı ise net 701 brüt 856 tl .

Tabiki de devlet memuru olmak için beli emek verildi , torpilli gelenleri saymazsak çoğu memur kardeşimizi bir çok elemeden geçti . Fakat karşılaştırırsak asgari ücret alanında memurunda barınma,giyinme,gıda ihityaçları var . Bu ihtiyaçları çıkardığımızda memurun maaşından ay sonunda elinde bir şeyler kalma ihtimalı var . Fakat asgari ücret alan vatandaşın bırakın elinde kalmasını o geri kalanını nasıl tamamlayacağı ise soru işareti ?

Fakat ben bu ülkede asgari ücretler ile ilgili bir eylem olduğunda her hangi bir memur sendikasının deste verdiğini görmedim . Görüceğimi de sanmıyorum .
Bu arada Erbakan döneminde %100 maaş zammının kaynağını nereden bulunduysa aynı şekilde yapsınlar diyen bir memur kardeşimize cebinde bulunan paradaki sıfırlar az gelmiş anlaşılan .

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ağabeyim bu konuda ki düşüncelerini merak ediyorum..

Azizim bu konu burada yazıyla konuşulup karara varılacak bir konu değil !
Ekonomi başlı başına bir rejim sistemidir. Bu düzen kapitalist düzendir !
Mutlaka ama mutlaka lağvedilecektir. Bu illegal değil , legal yollarla olacaktır
Bu bab'ta ,partiler, sendikalar , dernekler, vakıflar ve bütün sivil örgütleri buna katkı sunacaklar, sunmalılarda !
Erbakan dönemiyle şimdi ki dönem arasında çok fark vardır .
Herkes takdir ederki Cumhuriyet Tarihinin en büyük maaş artışı o dönemde oldu. İlk kez denk bütçe yapıldı, şu an ki cari açık gibi bir sorun asla olmadı !
28 Şubat Post modern darbe bunlar için oldu yoksa kimse , şeriat geliyor, herkese çarçaf giydirecekler diye değildi ! Bir günde 50 Milyar dolar parayı iç ettiler. Kim bunlar ? Vatan millet sakarya edebiyatı yapan kutlu ve putlu azınlıklar ! Hasılı tekkeyi bekleyen, çorbayı içer !

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver