Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Mayıs 2012, 21:44   #2
VenceRemoS
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Şimşek: 'Memur maaşı 1000 doları aşacak'

Hayatımın her döneminde nedense eylemlere grevlere sempati duydum .Başkaldırının olduğu yerde insan onuru ölmemiştir felsefesi bu sempatiyi doğurdu.

Fakat bu sefer ki çok antipatik geldi bana en düşük memur maaşı 1757tl , Türkiye şartlarında süper denebilecek bir para değil tabiki de . Fakat bu ülkedeki insanların çoğunluğu ‘Asgari Ücret ‘’ denen vampir fonksiyonu gören bir ücret sistemiyle maaş alıyor. Tutarı ise net 701 brüt 856 tl .

Tabiki de devlet memuru olmak için beli emek verildi , torpilli gelenleri saymazsak çoğu memur kardeşimizi bir çok elemeden geçti . Fakat karşılaştırırsak asgari ücret alanında memurunda barınma,giyinme,gıda ihityaçları var . Bu ihtiyaçları çıkardığımızda memurun maaşından ay sonunda elinde bir şeyler kalma ihtimalı var . Fakat asgari ücret alan vatandaşın bırakın elinde kalmasını o geri kalanını nasıl tamamlayacağı ise soru işareti ?

Fakat ben bu ülkede asgari ücretler ile ilgili bir eylem olduğunda her hangi bir memur sendikasının deste verdiğini görmedim . Görüceğimi de sanmıyorum .
Bu arada Erbakan döneminde %100 maaş zammının kaynağını nereden bulunduysa aynı şekilde yapsınlar diyen bir memur kardeşimize cebinde bulunan paradaki sıfırlar az gelmiş anlaşılan .

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ağabeyim bu konuda ki düşüncelerini merak ediyorum..

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver