Sevgili @
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ; Şimdi iktidarın sözcüsü gibi sazı elime alıcam ama böyle muhalif olunmaz Azizim!
Soyut kavramlarlar bunlar, popülist sözler !
Demişsin ki '' Devlet hazinesinden askeriyeye 3/1 ini ayırmakla mı ?
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, askeri alandaki kamu harcamalarını tüm vatandaşların bilme hakkının bulunduğunu, milyarlarca liranın kime, hangi silah şirketlerine verildiğini merak ettiğini söyledi.
Kaplan, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'nın harcamalarının, bu bütçede olup olmadığını, denetlenip denetlenmediğini sorarak, "Bu kalemi açığa kavuşturmazsak, vakfa yapılan transfer kaynaklarını belirleyemezsek, ek kısıtlamaları Genel Kurul ortaya çıkaramazsa, bu Meclisin üstündeki askeri vesayet aynen sürüyor" dedi.
Kaplan'a yanıt veren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 2002'de 10,21 olan savunma bütçesinin, 2012'de yüzde 10,16 olarak öngörüldüğünü açıkladı.
Şimşek, 2002'de MSB bütçesinin 8 milyar 235 milyon lira, Jandarma Genel Komutanlığının 1 milyar 456 milyon lira, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün (EGM) 2 milyar 431 milyon lira, Sahil Güvenlik Komutanlığının 92 milyon lira olmak üzere, toplamda 12 milyar 213 milyon lira olduğunu bildirdi. Şimşek, bunun bütçe içindeki payının ise yüzde 10,21 olduğunu belirtti.
2012'de öngörülen rakamların Milli Savunma Bakanlığı için 18 milyar 230 milyon lira, Jandarma Genel Komutanlığı için 4 milyar 914 milyon lira, EGM için 12 milyar 119 milyon lira, Sahil Güvenlik Komutanlığı için 376 milyon lira olmak üzere toplam 35 milyar 639 milyon lira olduğunu belirten Şimşek, bütçe içindeki payının ise yüzde 10,16'yı oluşturduğunu söyledi.
28 Şubat ve öncesi savunma harcamaları bütçenin %60 iken
Şimdi %10 seviyesine düşmüş . ( Bu arada en büyük bütçe Milli eğitime ayrıldı )
Demek ki neymiş ? Bütçenin 3/1 değilmiş !
Demişsin ki , 4+4+4 egitim sistemi ve yetistirilen dindar genclikle mi?
Bunu sana tekrar okumanı salık veriyorum, burada amaç dindar nesil yetiştirmek değil !
İnsanların Dinlerini özgürce okullarda öğrenme haklarının sağlanmasıdır.İstediği okulu ve branşı seçme hakkıdır !
Ki bu seçmeli derstir. İsteyen girer ya da girmez ! Hem dindar olunca bir insan ülkenin büyümesinde katkısı olamaz mı? Bu faşistlik değil midir? Benim gibi inanmıyor! Benim gibi yaşamıyor diye ha ?!
Demişsin ki ; Tiyatrolarda hamlet’in tespih cekmesiyle mi?
Sanatın dini dinsizi olmaz elbette , amma !
Nazımın öksürmesini bile tiyatroda konfetilerle kutluyan bir avuç kutlu ve putlu azınlık
oraya çöreklenerek siz bu işlerden anlamazsınız mankafalar siz sadece bize para verin hesap sormayın ! Nihahahah
Bu tarz muhalefet İlerici kaplumbağaların boş ve pervasız laf salatalığından başka birşey değildir!
Bunun toplumda karşılığı yoktur! Olamazda!
Muhalefet edecek binlerce konu varken bunlarla uğraşmak cidden komik Azizim !