16 Mayıs 2012, 16:34
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Enginar Dolması - İzmir
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: - 1 tane enginar
- Yarım su bardağı pirinç
- 1 tane soğan
- 1 tane domates
- 100 gr kıyma
- zeytinyağı
- tuz, karabiber
- limon
Hazırlanışı:
Soğan ve domates el mikserinden geçirilir diğer malzemeler ilave edilip karıştırılır.Enginarın içine doldurulur.tencereye 2 su bardağı kaynar su konup enginar içine oturtulup kısık ateşde 1 saat pişirilir. arzu edilirse üzerine limonla yenebilir.( kıymasızda yapılabilir o zaman 1 su bardağı pirinç ilava edilir)
__________________ kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi. |
| |