14 Mayıs 2012, 17:53
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Sebzeli Deniz Ürünleri
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: - 3 adet mezgit fileto
- 250 gr. karides 250 gr. midye (dondurulmuş)
- 1 adet soğan 2 adet defne yaprağı
Sos İçin: - 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kereviz
- 3 çorba kaşığı un
- 1,5 su bardağı süt
- 200 gr. gravyer peyniri
- 1 su bardağı bezelye
- 1 adet havuç
Üzerine:Yarım su bardağı ekmek kırıntısı Tuz Sebzeli Deniz Ürünleri Tarifi:
Balıkları küp küp doğrayalım. Bir tencereye balık, kari-des, midye ve yemeklik doğranmış soğan koyup biraz su ila-vesi ile 10 dakika pişirelim. Süzüp fırın tepsisine alalım. Yağ ve unu kavurup küp doğranmış kerevizi, havucu ekleyip kavu-ralım. Yavaş yavaş sütü ilave edip 1-2 dakika pişirelim. Ren-delenmiş peyniri ekleyip balıkların üzerine dökelim. En üste ekmek kırıntılarını döküp 200° fırında 20 dakika pişirelim.
__________________ kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi. |
| |