Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Portakallı Fıstıklı İrmik Helvası için malzemeler
Şerbeti için:
1 su bardağı su
2 su bardağı süt
1,5 su bardağı tozşeker
Hazırlanışı
Tereyağı tencereye alınarak eritilir. Üzerine sıvıyağ dökülür. İrmik ve fıstık ilave edilerek karıştıra karıştıra kavrulur. Diğer taraftan şerbeti için; süt, tozşeker ve su tencereye alınarak kaynatılır.
Kavrulan irmik sık sık karıştırılarak altının yanması engellenir. Kavrulunca portakal kabuğu rendesi eklenerek
beklemeden kaynamış şerbet ilave edilir. Kısık ateşte kapağı kapalı 3-4 dakika suyu çekinceye kadar pişirilir.
Dilenirse içi çıkarılmış portakal kabuğu çanağında servis yapılır.
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'m sen ne istedinde ben yapmadım afiyet olsun ;*