Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Kalamar Yahni
Malzemeler:- 250-300 gr dilimlenmiş kalamar
- 2 adet iri kültür mantarı
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 su bardağı domates rendesi
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 sap taze soğan
- yarım limon suyu
- 1 çay bardağı su
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı:
1- Soğanı ince ince yemeklik doğrayın. Sarımsağı ve mantarları da dilimleyin.
2- Küçük bir tencereye sarımsağı, soğanı ve kalamarı atık 2 yemek kaşığı zeytinyağında soğanlar pembeleşinceye kadar soteleyin.
3- Tencereye mantarları ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar soteleyin. Domates kabuğu rendesini +1 çay bardağı suyu ekleyip, yarım limonu sıkın. Tuz ve biber ile tatlandırıp karıştırın ve kısık ateşte kapağı kapalı olarak 20 dakika kadar pişirin. Servis etmenden önce kıydığınız taze soğanları ekleyip karıştırın.
4- İsteğe göre tencerenin kapağını açıp harlı ateşte karıştırarak suyunu çektirin isterseniz suyu ile servis yapın.
__________________ kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi. |