Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Mayıs 2012, 23:29   #1
Çevrimdışı
Burce
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kalamar Yahni




Malzemeler:
  • 250-300 gr dilimlenmiş kalamar
  • 2 adet iri kültür mantarı
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 su bardağı domates rendesi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 sap taze soğan
  • yarım limon suyu
  • 1 çay bardağı su
  • Karabiber
  • Tuz
Yapılışı:
1- Soğanı ince ince yemeklik doğrayın. Sarımsağı ve mantarları da dilimleyin.
2- Küçük bir tencereye sarımsağı, soğanı ve kalamarı atık 2 yemek kaşığı zeytinyağında soğanlar pembeleşinceye kadar soteleyin.
3- Tencereye mantarları ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar soteleyin. Domates kabuğu rendesini +1 çay bardağı suyu ekleyip, yarım limonu sıkın. Tuz ve biber ile tatlandırıp karıştırın ve kısık ateşte kapağı kapalı olarak 20 dakika kadar pişirin. Servis etmenden önce kıydığınız taze soğanları ekleyip karıştırın.
4- İsteğe göre tencerenin kapağını açıp harlı ateşte karıştırarak suyunu çektirin isterseniz suyu ile servis yapın.

__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet bizimmekan