Cevap: X'i Nasıl Bilirsin?
Sözlerime başlamadan önce bir iki birşey yazmak istiyorum. ' Rabbim herşeyi görür, ve hiç birşey cezasız/mükafatsız kalmaz.'
Her yorumu teker teker okudum, cevaplarınızıda. Bu yüzdendir en son yazmak isteğişim. Sizinle ilgili düşündüklerime gelince;
Arkadaşların yorumlarına hak verdiklerim, vermediklerim oldu. Ama önemli olan sizinde insan olmanız ve hatasız bir kul olmadığıdır.
Bir konuşmamızda yaşadığınız hayattan pişmanlık duyudunuz diye sormuştum, Cevabınız tatmin ediciydi.
' Yaşanılması gerekiyormuş ', evet bazen bazı şeyleri öğrenmek için, onu yaşamak, ders çıkarmak gerek.
En önemliside bu herhalde. Hatalardan/hatalarımızdan dersler almak. Hayatta her zaman her şey bizim istediğimiz gibi gidemez/gitmez.
En çok kendimizi kandırdığımız yönde bu oluyor herhalde.
Sizin bazı düşüncelerinize hak veriyor, bazende vermiyorum. Öyle bir anda fikir/düşünce atıyorsunuz ki ortaya, size hayran kalmamak elde olmuyor.
Ama tabi bu hep boyle olmuyor. Düşünceler, düşüncelerle zıt gelebilir. Bu durumda herkes herkese saygı göstermek zorunda. Hele ki forumun düzenli işleyişi açısından bazı kullara uymak gerek ama sizinde çok fevri davrandığınız zamanlar oluyor. Bizim hatalarımız da oluyor, olmuyor diyemem, hatalarımızla bizi uyarıyorsunuz.
Sizin adaleti sağlamak için elinizden geleni yaptığnıza inanıyorum. Böyle olmasa zaten herşey çığrıgından çıkardı.
' İşleyen demir pas tutmaz mış ' öylede.
Emek verdiğiniz herşey iyi yönde gider/gidecektir. Forum içerisinde kişiliğinizi sert bulsamda düzeni sağlamak için sarfettiğiniz çabayı görüyorum.
Bu yüzden kişiliğinize karşı birşey diyemiyeceğim. Forum dışında nasıl bir kişilikte olduğunuzu bazı yorumlarınızda görebiliyorum.
Adaletli olabilmek için bazen kendinizden de geçebiliyorsunuz. Herşeyin bir yere kadar olduğunu çoğu zaman unutuyorsunuz.
Ama hataları görmezden gelip, ustte çıkmayı da başarabiliyorsunuz. Bizleri dinlemek yerine uyguladığınız tavır, komik bir hal göstergesi oluyor..
Kotü niyette olduğunuzu düşünmedim hiç bir zaman. Adaleti yapabilmek için yerinde bir adalet olması lazım. Yoksa kendinizi boşa çabalarsınız.
İyi düşünen, iyi birisiniz..
Sözlerime son vermeden önce bir ayeti kerime yazmak istiyorum. ''Allah Katında sizin en üstün (kerim) olanınız, (ırk ya da soyca değil) takvaca en ileride olanınızdır''
Hucurat Suresi, 13
Herkes esittir, bu eşitliği sağlamanızı dilerim.
Hz. Ömer'in adaleti gibi bir adalet sağlamanız dileğimle. Herşey gönlüzce olsun. |