Cevap: Diyanet Allah Nazım Hikmet'ten razı olsun
Fikirler ve ideolojiler insanlıgın önüne geçtigi an ortada buyuk bir kaos olur. Kişileri fikir ve ideolojilerine göre degerlendirmek ve yargılamak bizim ülkemizde fazlaca. Genelde ters görüşlü bir insandan bahsettiginizde alacagınız cevap ;
- Bırak o komünist/ülkücü/fetocu/sagcı p***vengi
bu kafayı aştıgımız an biz her alanda gelişiriz. Biz genelde tek tip insan yetiştiriyoruz ve hep tek tip kaynaktan besleniyoruz en önemlisi tartışma ve karşılaştırma yöntemlerini hiç kullanmıyoruz. Ülkücüysek hep ülkücü deyişlerini ezberleriz sadece ülkücü geçmişini biliriz halbuki tartışacagın kişi solcu sen solculugu bilmezsen sol görüşlü insanı eleştiremezsin -Hoş bizim ülkede bilmeden konuşmak bi sorun teşkil etmiyor o avrı mevzu- Bugun bu ülkede incil okusan gavur, K.Marx okusan bir iki sosyalist söylemde bulunsan Komunist, İki dini kitap okudugun an Cemaatci oluyorsun. Bu Forumda da bu tarz yaftalamalar cok fazla bu bizim ülkemizin en buyuk sorunu. Ben İncil okudum ama hristiyan değilim, Marx okudum Engels okudum ama hala Komunist değilim, Said-i Nurside okudum ama cemaatci değilim. Korkmayın 2 kitap okumakla bi görüşe baglanmazsınız zaten baglanıyorsanız bi doktora omurganızı gösterin..
Umarım bu tarz ince hareketler sıklıkla gerçekleşir. Yaftasız, Damgasız, Hoşgörülü... |