Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Nisan 2012, 11:44   #7
glu
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Fen-Edebiyat öğrencilerine şok!

Şuç yine bizim eğitim planlamamızı yapan insanlarda. Bakıyorsun her üniversitede FEF var ve her bölümü neredeyse 100-120 kişi. Böyle olunca mezun oldugunda kendini hiç geliştirmemiş 1 dil ögrenmeye tenezzül etmemiş 4 yıl yatmış sonrada formasyon + KPSS yapıp ögretmen olacagını sanan bir dünya insan işsiz kalıyor. Devlet kimseye iş garantisi veremez ama herkese bir meslek garantisi verebilir. FEF mezunlarının meslegi ögretmenlik değil ve olmamalıda, bu insanlar bilim insanı olarak yetiştiriliyor ama Türkiyede bu olay o kadar abartıldıki FEFler amacından saptı. Bugun Dünyanın heryerinde bir isme sahip prestiji olan bölümler ; Fizik, Kimya, Sosyoloji bizim ülkemizde eften püften bölüm statusunde. Bence kontenjan arttırmak bi işe yaramıyor bu kontenjanı oluşturan ögrencileri bi işe sokmak önem kazanıyor bugun. Bence en azından 4 yıl FEF bölümlerinin bi çoguna ögrenci alınmamalı ve FEFler yeniden düzenlenmeli. Bugun birçok FEF ögrencisi avare gibi ne olduklarıda belli değil. Ha işin ucunda hayal kırıklıgıda var üzüntüde var sinirde var ama insanların şunu anlaması gerek ; ögretmen olmak istiyorsan önce lisede anadolu ögretmen okullarında sonrada üniversitede Eğitim Fakultesinde okuman gerek. Ögretmenlik kolay bir iş değil bugun eğitim bu kadar kötüyse bunun sebebi 1997-99 arasında yapılan saçma sapan ögretmen atamalarıdır, bakıyorsun su ürünleri mezunu 4 yıllık adam liselerde ögretmen olmuş sonra yakınıyoruz eğitim neden kötü. Sözün özü şuan gereksiz olan FEF bölümlerinin geliştirilip iyileştirilmesi gerek aksi halde neredeyse yılda 20 bin kişi işsiz kalacak

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver