Malzemeleri:
2 adet temizlenmiş alabalık
Biraz maydanoz
1 adet soğan
1 adet patates
Biraz tuz
Hazırlanışı:
1-Maydanoz ve soğanı doğrayıp, balığın karnına yerşeltiriyoruz
2-Patatesi kabuklarıyla beraber yuvarlak yuvarlak doğruyoruz
3-Balıkları yağlanmış borcam tepsiye yerleştiriyoruz
4-Fırının ızgara kısmında doğranmış ve yıkanmış patatesleri yerleştiriyoruz
5-Ve balık tepsisindeyken yada ilk önce balığın üzerine derin çizgilerle kesiyoruz
(içinin iyi pişmesi için)
6-Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20-dakika kadar pişiriyoruz
7-Kaşar rendeleyip balıkların üzerine serpiyoruz
8-Kaşarlar eriyene kadar yine fırında tutuyoruz
9-Kızarmış patates,limon ve maydanoz eşliğinde
10-Sıcak sıcak ve sevgiyle sunuyoruz
(Tuzu yerken ilave ediyoruz)
alıntı