Mısır unu helvası / Karadeniz Yöresel Yemeği
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Mısır unu helvası malzemeleri- 2 su bardağı fırınlanmış mısır unu
- 1 su bardağı çekilmiş fındık
Şerbet için: Mısır unu helvası: Şerbet için; şeker ve suyu kaynatıp soğumaya bırakın. Mısır ununu tavaya alıp orta ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak birkaç dakika kavurun. Tereyağını eritip mısır ununa ekleyin ve sürekli karıştırarak 10 dakika kavurun. 2 kaşık fındığı üzerine kullanmak için ayırıp kalanını helvaya ekleyip karıştırın. Soğuk şerbeti azar azar ekleyip tahta kaşıkla karıştırarak yedirin. Helvayı yuvarlak bir kalıba alın. Servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Üzerine çekilmiş fındık serpin. Çevresini fındıklarla süsleyip ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun. Mısır unu helvası artık hazır, afiyet olsun. Kaynak: lezzet * Karadenizliyim ama bizde yapanı hiç görmedim. Bugün gördüm bu tarifi helvasını bile bilmiyordum mısır ununun nasıl olur bir fikrim yok ama deneyip yapmakta yarar var sanırım ( : |