Violent Mutfakta ~~
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Menüm
*Havuç çorbası
*Nar salatası
*Patlıcanlı, domatesli et yemeği
*Şam tatlısı
Havuç çorbası
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Havuç çorbası malzemeleri
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Havuç çorbası: Havuçları temizleyip ince rendeleyin. Havucu zeytinyağında soteleyin. Unu ekleyip 1-2 dakika kavurun. önce sütü sonra suyu, daha sonra da tuz ve karabiberi ekleyip kaynayıncaya kadar karıştırın. Blender’den geçirin ve tekrar ocağa alın. Kaynamaya başlayınca 5 dakika kısık ateşte pişirin. üzerini isteğe göre krema ve taze çekimiş karabiber ile süsleyip servis yapın.
Havuç çorbası artık hazır, afiyet olsun
Nar salatası
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Nar salatası malzemeleri - 5 çay bardağı ayıklanmış nar
Nar salatası: Soğanın kabuklarını soyup ince kıyın. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip küçük doğrayın. Maydanozları ince kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup ufak doğrayın. Bir kapta baharatlarla birlikte harmanlayın. Nar ekşisi ve zeytinyağı ilave edip karıştırın. üzerine bol nar serpip servis yapın.
Nar salatası artık hazır, afiyet olsun.
Patlıcanlı, domatesli et yemeği
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Patlıcanlı, domatesli et yemeği malzemeleri - 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
Patlıcanlı, domatesli et yemeği: Patlıcanları uzunlamasına dörde kesin ve her birini ortadan ikiye bölün. Kızgın yağda kızartın. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kuşbaşı şeklinde doğranmış etleri ekleyip renkleri dönünceye kadar kavurun. Salça, rendelenmiş domates, iri doğranmış biber, tuz, karabiber ve suyu ekleyip kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Kızarmış patlıcanları ve ortadan ikiye kesilmiş kiraz domatesleri ekleyip 15 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
Patlıcanlı, domatesli et yemeği artık hazır, afiyet olsun.
Şam tatlısı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Şam tatlısı malzemeleri- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
- 1.5~2 su bardağı ceviz içi
Şerbeti için Şam tatlısı: Derin bir kapta yumurta ve toz şekeri mikserle 2-3 dakika çırpın. Ayçiçeği yağı ve yoğurdu ekleyip 2-3 dakika daha çırpın. Son olarak irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip fazla çırpmadan karıştırın. 1 saat kadar bekletin. 26 cm’lik fırın kabını margarin ile yağlayın. Hazırladığınız harcın yarısını kalıba aktarıp kaşığın tersi ile düzleştirin. Her tarafına eşit olacak şekilde ceviz içi yayın. Kalan harcı kaşık yardımıyla cevizlerin üzerine parça parça yerleştirip hafifçe yayın. Fırını 150 dereceye ayarlayın. Soğuk fırına verin. Kızarıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Şerbeti için su ile şekeri 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyu ekleyip 1 dakika daha kaynatın. Ilınması için bekletin. Tatlı fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığının gitmesini bekleyin. üzerine ılık şerbeti gezdirin. Şerbetini çektikten sonra buzdolabına alıp 1 gece bekletin. Dilimleyip her tarafına bolca hindistan cevizi serpin. Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın. Şam tatlısı artık hazır, afiyet olsun. Kaynak: lezzet Violentden Dipnot: * Bahar yorgunluğu, havalar bir ısınıp soğuması ister istemez bünyemizi düşünüyor. Oluşturduğum menüde bağışıklık sistemini arttıracak yemeklerden seçtim. Hemde formunu korumak isteyen bayanlar içinde uygundur. Afiyet olsun.