Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09 Nisan 2012, 20:05   #88
Çevrimdışı
Violent
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




Violent Mutfakta ~~


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Menüm
*Havuç çorbası
*Nar salatası
*Patlıcanlı, domatesli et yemeği
*Şam tatlısı


Havuç çorbası


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


  • 4 kişilik
Havuç çorbası malzemeleri
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 havuç
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 4 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
Havuç çorbası: Havuçları temizleyip ince rendeleyin. Havucu zeytinyağında soteleyin. Unu ekleyip 1-2 dakika kavurun. önce sütü sonra suyu, daha sonra da tuz ve karabiberi ekleyip kaynayıncaya kadar karıştırın. Blender’den geçirin ve tekrar ocağa alın. Kaynamaya başlayınca 5 dakika kısık ateşte pişirin. üzerini isteğe göre krema ve taze çekimiş karabiber ile süsleyip servis yapın.



Havuç çorbası artık hazır, afiyet olsun


Nar salatası


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


  • 4 kişilik
  • Pişirme Süresi:0 dk
  • Hazırlama Süresi:0 dk
Nar salatası malzemeleri
  • 1 soğan
  • 4 sivri biber
  • çeyrek demet maydanoz
  • 3 domates
  • Sumak
  • Kuru nane
  • Nar ekşisi
  • Zeytinyağı
  • 5 çay bardağı ayıklanmış nar
Nar salatası: Soğanın kabuklarını soyup ince kıyın. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip küçük doğrayın. Maydanozları ince kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup ufak doğrayın. Bir kapta baharatlarla birlikte harmanlayın. Nar ekşisi ve zeytinyağı ilave edip karıştırın. üzerine bol nar serpip servis yapın.



Nar salatası artık hazır, afiyet olsun.


Patlıcanlı, domatesli et yemeği


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


  • 4 kişilik
  • Pişirme Süresi:40 dk
  • Hazırlama Süresi:35 dk
Patlıcanlı, domatesli et yemeği malzemeleri
  • 2 patlıcan
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 soğan
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 500 gr kuzu eti
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 domates
  • 4 sivri biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 10 kiraz domates
Patlıcanlı, domatesli et yemeği: Patlıcanları uzunlamasına dörde kesin ve her birini ortadan ikiye bölün. Kızgın yağda kızartın. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kuşbaşı şeklinde doğranmış etleri ekleyip renkleri dönünceye kadar kavurun. Salça, rendelenmiş domates, iri doğranmış biber, tuz, karabiber ve suyu ekleyip kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Kızarmış patlıcanları ve ortadan ikiye kesilmiş kiraz domatesleri ekleyip 15 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.


Patlıcanlı, domatesli et yemeği artık hazır, afiyet olsun.

Şam tatlısı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




  • 8 kişilik
  • Pişirme Süresi:35 dk
  • Hazırlama Süresi:30 dk
Şam tatlısı malzemeleri
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 3 su bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 30 gr margarin
  • 1.5~2 su bardağı ceviz içi
Şerbeti için
  • 2.5 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • Yarım limonun suyu

Şam tatlısı: Derin bir kapta yumurta ve toz şekeri mikserle 2-3 dakika çırpın. Ayçiçeği yağı ve yoğurdu ekleyip 2-3 dakika daha çırpın. Son olarak irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip fazla çırpmadan karıştırın. 1 saat kadar bekletin. 26 cm’lik fırın kabını margarin ile yağlayın. Hazırladığınız harcın yarısını kalıba aktarıp kaşığın tersi ile düzleştirin. Her tarafına eşit olacak şekilde ceviz içi yayın. Kalan harcı kaşık yardımıyla cevizlerin üzerine parça parça yerleştirip hafifçe yayın. Fırını 150 dereceye ayarlayın. Soğuk fırına verin. Kızarıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Şerbeti için su ile şekeri 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyu ekleyip 1 dakika daha kaynatın. Ilınması için bekletin. Tatlı fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığının gitmesini bekleyin. üzerine ılık şerbeti gezdirin. Şerbetini çektikten sonra buzdolabına alıp 1 gece bekletin. Dilimleyip her tarafına bolca hindistan cevizi serpin. Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Şam tatlısı artık hazır, afiyet olsun.

Kaynak: lezzet

Violentden Dipnot:
* Bahar yorgunluğu, havalar bir ısınıp soğuması ister istemez bünyemizi düşünüyor. Oluşturduğum menüde bağışıklık sistemini arttıracak yemeklerden seçtim. Hemde formunu korumak isteyen bayanlar içinde uygundur.

Afiyet olsun.



 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver