Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Diyabetik tarçınlı kek malzemeleri Tabanı için- Yarım paket yulaflı bisküvi
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
üzeri için- Yarım su bardağı light süt
Diyabetik tarçınlı kek hazırlanışı
Diyabetik tarçınlı kek: Bisküvileri ufalayıp toz haline getirin. Tereyağını eriterek bisküvilere ekleyin ve muffin kalıplarının tabanlarına bastırarak paylaştırın. Krem peynir ile tatlandırıcıyı mikserle iyice çırpın. Yumurta, nişasta, tarçın, vanilyayı ekleyip karıştırın. Karışımı muffin kalıplarına paylaştırın ve 160 dereceye ayarlanmış fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkartıp oda ısısına gelmesini bekleyin. Buzdolabında 2 saat soğutun. Krem şanti ile sütü katılaşıncaya kadar çırpın. Her birinin üzerine 1 tatlı kaşığı kadar krem şanti döküp frenk üzümü ve taze nane ile süsleyerek servis yapın. Diyabetik tarçınlı kek artık hazır, afiyet olsun.