Hindistan cevizli blancmange
Hindistan cevizli blancmange Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Hindistan cevizli blancmange malzemeleri- 7 yemek kaşığı mısır nişastası
- 400 ml Hindistan cevizi sütü
- 2 su bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi
Hindistan cevizli blancmange: Lezzet tatlı tarifleri özel günlerinizde yanınızda. Sütün yarısını nişasta ile bir tencerede karıştırıp inceltin. Başka bir tencerede kalan sütü ve şekeri sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. Ilınan süte nişastalı karışımı ekleyin. Koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırın. Hindistan cevizi ve hindistan cevizi sütünü ilave edip 2-3 dakika daha karıştırın. Kek kalıbının içini soğuk su ile ıslatıp fazla suyu süzdürün. Muhallebiyi sıcakken kalıba aktarın. Tamamen soğuduktan sonra üzerini streç filmle kaplayıp buzdolabında bekletin. Hİndistan cevizi ile süsleyerek servis yapın. Blancmange: Muhallebi mantığıyla yapılan Fransız usulü sütlü bir tatlıdır. Hindistan cevizli blancmange artık hazır, afiyet olsun. * Şahsen ben yaptım hem çok kolay hemde çok pratik ve hafif Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. kaynak: lezzet |