Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Nisan 2012, 18:03   #1
Çevrimdışı
Violent
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hindistan cevizli blancmange




Hindistan cevizli blancmange




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



  • 4 kişilik
  • Pişirme Süresi:20 dk
  • Hazırlama Süresi:20 dk



Hindistan cevizli blancmange malzemeleri
  • 1 litre süt
  • 7 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 400 ml Hindistan cevizi sütü
  • 2 su bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi
Hindistan cevizli blancmange: Lezzet tatlı tarifleri özel günlerinizde yanınızda. Sütün yarısını nişasta ile bir tencerede karıştırıp inceltin. Başka bir tencerede kalan sütü ve şekeri sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. Ilınan süte nişastalı karışımı ekleyin. Koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırın. Hindistan cevizi ve hindistan cevizi sütünü ilave edip 2-3 dakika daha karıştırın. Kek kalıbının içini soğuk su ile ıslatıp fazla suyu süzdürün. Muhallebiyi sıcakken kalıba aktarın. Tamamen soğuduktan sonra üzerini streç filmle kaplayıp buzdolabında bekletin. Hİndistan cevizi ile süsleyerek servis yapın.

Blancmange: Muhallebi mantığıyla yapılan Fransız usulü sütlü bir tatlıdır.

Hindistan cevizli blancmange artık hazır, afiyet olsun.


* Şahsen ben yaptım hem çok kolay hemde çok pratik ve hafif
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


kaynak: lezzet

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet bizimmekan