Merhabalar, bir çok başlık buldum ve botun remote bölümüne eklediysem de çözüm olmadı.
Anope servicesde karşılamasına rağmen RuLzzServices kurulu sunucularda bot karşılamıyor, kullanılan kodlama;
Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
on ^*:text:*:*: {
halt
}
on ^*:notice:*:*: {
if ($nick == NickServ) && (*kay*tl*bir*nick*de*il* iswm $1-) {
.msg $remove($1,,) 1Merhaba5 $1 ,1suan kullandiginiz rumuz sunucuya kayitli bulunmamaktadir.
.msg $remove($1,,) 1Nickinizi kaydetmek isterseniz, 5/ns register sifreniz em@il 1 adresinizi yazip kayit ettirebilirsiniz. Online yardim kanalimiz:5 $yardimkanali
halt
}
halt
}
on ^*:action:*:*: {
halt
}
raw *:*: {
haltdef
}
on ^*:snotice:*: {
halt
}
Kodlamanın mantığını çözemedim yardımcı olabilecek arkadaşlar varmıdır, RuLzzServices'de kayıtsız nickler ilk girişte uyarı vermiyor notice olarakda, kayıtlı yada kayıtsız nick değiştirildiğinde yeni nick kayıtsızsa uyarı veriyor notice olarak services. anladığım kadıyla uyarı mesajında *kay*tl*bir*nick*de*il* yazıyorsa özele belirtilen mesajı göndermesi için düzenlenmiş kod. Mantık bu ise eğer ircservices kayıtsız nicklere karşılama adında yapılan düznelemeyi yapsam çözüm olurmu acaba. Anope'de kontrol ettiğimde ondada düzenleme yapılmamış ama karşılama yapıyor bot özelden kayıtsız nicklere, öneriniz varmıdır. Kodu silip;
Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
on *:Open:?: {
.set %nick $nick
.set %sifresiz on
.enable #Sifresiz
.NickServ Status $nick
}
#Sifresiz off
on *:notice:*:*: {
if ($nick == NickServ) && (%sifresiz == on) {
if (Status isin $1-) && ($3 == 0) { .msg %nick Nickiniz Kayıtlı Değildir Lütfen Kayıt Edin.. | .msg %Nick Nickinizi Şifrelemek İçin /NickServ Register Şifre Email Komutunu Kullanınız. | .set %sifresiz off | .disable #Sifresiz }
}
}
#Sifresiz End
ekledim değişen birşey olmadı, öneriniz veya ilk verdiğim kodda çalışması için belirtilen *kay*tl*bir*nick*de*il* bu mesaj hangi dosyada nerde yazıyor olması gerekiyor kodun işlem yapması için. Kafamda karıştı birkaç gündür uğraşıyorum vakit buldukca ama çözemedim.