Bugün öğlene 4 kisilik orman kebabı yaptim. Bazı misafirlerim vardi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Hemen malzemelerimizi taniyalim ;
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 konserve bezelye
3 baş patates
2 adet havuc
500 gr. yağsız dana eti
2 baş soğan
Ara malzemelerimizi taniyalim ;
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 tutam tuz.
1 tutam karabiber
1 tutam pulbiber
1 tutam kimyon
Bol kekik
1 yemek kaşığı biber salcasi ve domates salcasi
1 çay bardağı kadar zeytin yağ
1 yemek yaşığı margarin
Pişiriliş ;
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Soğanlarımızı ilave ediyoruz pembelesene kadar.
Ardından etimizi ilave ediyoruz ve kendi suyunda pismeye bırakıyoruz.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Etimiz kıvama geldikden sonra.
Patateslerimizi ve havuçlarımızı ilave ediyoruz
Biber/Domates salcamızı ilave ediyoruz ve baharatlarımızı ilave ediyoruz.
1 bardak su ilave ediyoruz ve ağzını kapatıyoruz.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Pişdikden sonra eğer haşlanmış bezelye ise 5 dk kaynatmamız yeterli.
Eğer taze bezelye ise 15 dk civari kaynaması lazım o yüzden biraz erken ilave etmemiz gerekecek. Kısık ateşde kendi buharında pismeye bırakıyoruz. Bezelye sert bir yapıya sahip olmadığı için kendi buharında pişecektir. Yüksek ateşde pişirdiğiniz takdirde bezelye dağılma yapar.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Servise hazir afiyet olsun bana.