Konu: Bloody Mary
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Mart 2012, 14:33   #2
Çevrimdışı
Burce
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bloody Mary




Bu kokteylin orijini hakkında oldukça değişik hikayeler var. Bir tanesi Fernand Petiot’un 1920 lerde Paris’teki Harry’s Barda çalışırken bu kokteyli yarattığı ve Ernest Hemingway gibi ünlülere servis ettiği ve bir diğeri ise bu kokteylin George Jessel tarafından 1939 da yapıldığı. Kelimenin kökeni ise bazılarına göre Kraliçe Mary I , bazılarına göre meşhur artist Mary Pickford ve bazılarına göre ise Şikago’daki “Bucket of Blood” adlı barda çalışan bir garson kızdan kaynaklanıyor.
Tarif
Ölçü için seçeceğiniz küçük bir “shot” bardağı olabilir.(Bkz. Güncel yazılar - Bardaklar) Aşağıdaki tarifte malzemelerin yanına oranlar yazılmıştır. Vodka (3) ise aynı bardakla Domates Suyu (6) ve Limon Suyu (1) dir. Mühim olan tüm ölçüde aynı bardağı yada ölçüyü kullanmanızdır.

Malzemeler
  • Vodka (3)
  • Domates Suyu (6)
  • Limon Suyu (1)
  • Bir tutam “celery salt” (kereviz tohumlarının öğütülerek normal tuzla karıştırılması ile elde edilir)
  • Bir tutam toz karabiber
  • Bir çay kaşığı Tabasco
  • Bir çay kaşığı Worcestershire Sauce (süper marketlerde satılıyor. Bkz.Malzemeler)

Yapılışı
  • 1.Vodka,domates ve limon suyunu karıştırn.
  • 2. Bol buzlu dolu uzunca bir bardağa dökün ve diğer malzemeleri koyup karıştırın.
  • 3.Süsleme genellikle içine kereviz dalı ve isteğe göre bardağın kenarına bir dilim Bodrum Limonu tabir edilen “Lime” konarak yapılır.
  • Bu kokteylin bazı ülkelerde değişik isim ve içki katkısı ile de yapılır.
  • Bloody Maureen - Vodkanın yerine “Guinness” konur.
  • Bloody Cab - Vodkanın yerine “Cabernet Sauvignon” konur.
  • Bloody Geisha - Vodkanın yerine “Sake” konur.
  • Bloody Maria - Vodkanın yerine “Tekila” konur.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver