Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Mart 2012, 18:56   #1
Çevrimdışı
N999
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Merengli ve Fındık Ezmeli Pasta





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeleri

4 yumurta akı
Tuz
2 çay bardağı pudra şeker
3 tatlı kaşığı mısır nişastası
1.5 çay bardağı fındık ezmesi
Kivi~muz~çilek~yaban mersini

Üzeri için

1 çay bardağı su
1 limonun suyu
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı nişasta

Hazırlanışı

Yumurta aklarını 1 tutam tuz ile sertleşip kar gibi oluncaya kadar iyice çırpın. Yavaş yavaş pudra şeker ekleyip çırpmaya devam edin. Son olarak mısır nişastasını ilave edip tekrar çırpın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Merengi fırın tepsisine tepeleme aktarın. önceden ısıtılmış 120 dereceye ayarlı fırında 45-50 dakika pişirin. Piştikten sonra sönmemesi için soğuyuncaya kadar fırında bekletin. Soğuyan merengin üzerine fındık ezmesini dikkati bir şekilde sürün. Dilimlenmiş meyveleri yerleştirin. Sos tenceresine 1 çay bardağı su, limon suyu, toz şeker ve nişastayı alıp iyice karıştırın. Orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp fırça yardımıyla meyvelerin üzerine sürün. Dinlendirip servis yapın.


Not: Fındık ezmesini sürdükten sonra isteğe bağlı olarak çırpılmış kremşanti de ilave edebilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver